I després

S’activen uns ajuts per garantir les necessitats bàsiques d’infants i adolescents afectats per la Covid durant el curs escolar

La Generalitat ha activat unes ajudes d’urgència social per a garantir la cobertura de la cura i les necessitats bàsiques d’infants i adolescents durant els períodes d’aïllament, quarantena i confinament, per ser positiu Covid o contacte estret de positiu, o per residir en zones de confinament.

Compartiu aquesta història

La Generalitat ha activat unes ajudes d’urgència social per a garantir la cobertura de la cura i les necessitats bàsiques d’infants i adolescents durant els períodes d’aïllament, quarantena i confinament, per ser positiu Covid o contacte estret de positiu, o per residir en zones de confinament. Està dirigit a famílies en situació de precarietat econòmica i vulnerabilitat social.

Són per a famílies amb infants i adolescents menors de 18 anys al seu càrrec i es gestiona a través de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, conjuntament amb els centres escolars de la ciutat.

Podran accedir a aquest ajut les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica precària puntual acreditada que:

•No estiguin rebent cap altre ajut o prestació social.
•No siguin beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania i/o Ingrés Mínim Vital.
•No tinguin dret a permisos, baixes i altres situacions anàlogues en l’àmbit laboral que comportin una ajuda econòmica a la conciliació mantenint el lloc de treball.
•No percebin la prestació d’atur, jubilació o incapacitació temporal de la Seguretat Social.
•No percebin altres pensions, prestacions o ajuts que garanteixin situacions anàlogues.

A través d’aquest servei, l’Ajuntament posarà a disposició de la família sol·licitant un servei de càtering amb entrega a domicili que pot incloure un servei d’atenció a domicili. Per demanar aquest ajut només cal contacteu telemàticament amb el centre educatiu del vostre fill o filla i la persona referent Covid del centre farà arribar al Consistori la petició. Aquest ajut s’oferirà fins a finalitzar el curs escolar o fins a esgotar la partida econòmica establerta.

El més llegit

I després