URGENT
I després

El govern allarga una setmana més el gruix principal de mesures contra la Covid-19

Les restriccions anti-Covid més importants es mantenen almenys fins al 28 de febrer. L'únic que canvia a partir de dilluns és que s'autoritzaran totes les activitats extraescolars d’infantil i primària i es flexibilitzaran les limitacions a l'esport federat.

Compartiu aquesta història

El govern de la Generalitat ha informat que perllonga —de moment- fins al diumenge, 28 de febrer de 2021, les mesures més importants contra la propagació de la Covid-19 a Catalunya. L’executiu català i el comitè tècnic del Procicat han pres la decisió després de constatar un pas enrere en el descens de casos i la pressió hospitalària. L’única petita flexibilització és la que autoritzarà les activitats extraescolars d’infantil i primària i l’esport federat, unes modificacions que entraran en vigor el proper dilluns, 22 de febrer. El paquet de mesures estarà en peu, com a mínim, una setmana, i serà llavors quan Procicat i Generalitat decidiran si prorrogar-les, flexibilitzar-les un punt més o bé endurir-les en funció de l’evolució epidemiològica del territori.

A continuació fem un breu repàs de com queda el context de restriccions.


Novetats

  • Reactivació de les extraescolars d’infantil i primària. Poden tornar totes les extraescolars dirigides a alumnes dels cicles d’infantil i primària, també les d’educació en el lleure (esplais i caus). Pel que fa a la resta de grups d’edat, només estaran autoritzades, com fins ara, les activitats extraescolars que es facin dins del grup bombolla als centres escolars.
  • Esport federat. L’esport en equips federats es podrà practicar amb entrenaments habituals i sense el límit de 6 persones, de la mateixa manera que els equips en qüestió podran participar en les competicions permeses. Es tracta d’una mesura també aplicable als consells esportius.


El que continua com fins ara

  • Confinament comarcal. La mobilitat és lliure dins de la pròpia comarca de residència. Només se’n pot sortir en casos que ho justifiquin, com ara per motius laborals, urgències sanitàries o tràmits urgents improrrogables.
  • Establiments de restauració amb horaris concrets. Bars i restaurants poden servir esmorzars de 7:30h a 10:30h i dinars de 13:00h a 16:30h. Fora d’aquestes dues franges, els establiments només poden servir menjar per a emportar.
  • Comerços no essencials, tancats els caps de setmana. Tots els establiments comercials de serveis i productes que no estiguin considerats de primera necessitat han d’abaixar persianes dissabte i diumenge.
  • Límit de 6 participants en trobades socials. Les reunions i trobades amb amics i familiars segueixen estant limitats a 6 participants, que poden provenir com a molt de dues bombolles de convivència diferents.
  • Toc de queda nocturn. Continua prohibida la mobilitat nocturna, en concret entre les 22:00h de la nit i les 6:00h del matí. Dins d’aquesta franja horària no es pot sortir del domicili particular excepte per a casos justificats.
  • Tancament perimetral de Catalunya. Es manté la prohibició d’entrar i/o sortir de Catalunya si no és per una de les causes que ho permeten.
I després