I després

REVETLLA GANXONA A SANT FELIU DE GUÍXOLS

Compartiu aquesta història

Com cada any se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols la Revetlla Ganxona amb el següent programa:
11:00 Sortida cap a Perpinyà
18:30 Arribada de la Flama del Canigó a l’Ajuntament
20:30 Ball de gegants a l’Ajuntament
20:45 Marxa de Torxes a l’Ajuntament
21:15 Lectura del Manifest al passeig
21:30 Encesa de la foguera al passeig
21:40 Sardana
22:00 Sopar popular al passeig
22:30 Havaneres al passeig
23:00 Cremat

D’altra banda, també se’ns informa que una cançó medieval cantada als focs de Sant Joan agermanarà catalans i magrebins

“A la festa, enguany s’hi interpretarà una cançó especial, en versió capella, de títol “Els musulmans i els cristians”. La Cançó és, de fet, una adaptació d’una vella preciosa cançó medieval “Els Moros de Moreria”, el qual títol no queda gens políticament correcte i per tant s’ha canviat. En canvi la cançó en si presenta un rar exemple cultural (i més tractant-se d’una peça medieval) de cert enteniment entre musulmans i cristians al voltant del solstici d’estiu i la festa.

Amb la seva inclusió dins aquesta festa del solstici, es vol fer un petit gest d’aproximament entre les comunitats autòctona catalana i catalana musulmana guixolenques, que no sempre gaudeixen d’oportunitats per conèixer-se mútuament. La cançó, certament, es pot dir que té una intenció social ja que treballa en el sentit de millorar les relacions entre les comunitats catalana i musulmana, un tema no sempre fàcil d’abordar aquí i arreu.

La cançó la cantarà la palafrugellenca Núria Colomer just al començament de la cantada d’havaneres. D’aquesta manera es vol donar un efecte integrador a aquesta festa , on també sona l’estimada Sardana Juny del ganxó Juli Garreta”.

 

El més llegit

I després