REVETLLA GANXONA A SANT FELIU DE GUÍXOLS

Com cada any se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols la Revetlla Ganxona amb el següent programa:
11:00 Sortida cap a Perpinyà
18:30 Arribada de la Flama del Canigó a l’Ajuntament
20:30 Ball de gegants a l’Ajuntament
20:45 Marxa de Torxes a l’Ajuntament
21:15 Lectura del Manifest al passeig
21:30 Encesa de la foguera al passeig
21:40 Sardana
22:00 Sopar popular al passeig
22:30 Havaneres al passeig
23:00 Cremat

D’altra banda, també se’ns informa que  una cançó medieval cantada als focs de Sant Joan agermanarà catalans i magrebins

“A la festa, enguany s’hi interpretarà una cançó especial, en versió capella, de títol “Els musulmans i els cristians”. La Cançó és, de fet, una adaptació d’una vella preciosa cançó medieval “Els Moros de Moreria”, el qual títol no queda gens políticament correcte i per tant s’ha canviat. En canvi la cançó en si presenta un rar exemple cultural (i més tractant-se d’una peça medieval) de cert enteniment entre musulmans i cristians al voltant del solstici d’estiu i la festa.

Amb la seva inclusió dins aquesta festa del solstici, es vol fer un petit gest d’aproximament entre les comunitats autòctona catalana i catalana musulmana guixolenques, que no sempre gaudeixen d’oportunitats per conèixer-se mútuament. La cançó, certament, es pot dir que té una intenció social ja que treballa en el sentit de millorar les relacions entre les comunitats catalana i musulmana, un tema no sempre fàcil d’abordar aquí i arreu.

La cançó la cantarà la palafrugellenca Núria Colomer just al començament de la cantada d’havaneres. D’aquesta manera es vol donar un efecte integrador a aquesta festa , on també sona l’estimada Sardana Juny del ganxó Juli Garreta”.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació