I després

REVETLLA DE SANT JOAN I CONSELLS DE SEGURETAT

Compartiu aquesta història

Com cada any la Comissió Revetlla de Sant Joan (associació d’agrupacions locals) organitza a Sant Feliu de Guíxols, el dimarts, 23 de juny, la revetlla popular de Sant Joan amb l’enunciat “Diada dels Països Catalans” amb el següent programa:
17:00 Arribada de la Flama del Canigó
17:15 Cercavila
19:00 Festa de benvinguda de la Flama i Ball de Gegants al Monestir
19:30 Activitats al Passeig del Mar
20:45 Marxa de torxes des del Monestir amb Percussió Ganxona
21:30 Inici de la Revetlla
21:15 Sopar popular
22:00 Sardanes vora del foc
22:30 Cremat i havaneres amb l’Empordanet
24:00 Concert de revetlla amb Nani&Carla
Venda de tiquets a partir de les 5 al Passeig del Mar-Rambla Vidal

CONSELLS PER A LA MANIPULACIÓ DE PETARDS
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha editat una guia pels usuaris de diverses edats que manipulin petards i derivats. Es considera pirotècnica recreativa bàsica el conjunt d’artificis pirotècnics que poden ser usats pel públic en general durant la celebració de determinades festes de caràcter popular o particular. Des del punt de vista legal, estan inclosos dins les categories I, II i III, de les vuit en què està dividida la totalitat de la pirotècnia.

Tipus I: Risc baix (a partir de 12 anys)

Els productes de la categoria I són els que tenen un risc baix o molt baix. Estan pensats per utilitzar-los en àrees confinades, concepte en què s’inclou l’interior dels edificis d’habitatges. Aquest grup està format per bengales, bombetes i sorpresa japonesa; i fonts com sortidors i volcans.

Tipus II: Risc mitjà (a partir de 16 anys)

Els productes de la categoria II són els que tenen un risc mitjà. Estan pensats per utilitzar-los a l’aire lliure en àrees confinades. Els petards de tipus II està format per bengales (bombetes i sorpresa japonesa), petards (trons i traques xineses), voladors (paracaigudes, correcames, xiuladors, girasols i rodes), coets (coets de tro i de llum), fonts (surtidors i volcans) i bateries (combinacions i candeles).

Tipus III: Risc alt (a partir de 18 anys)

Els productes de la categoria III són els que tenen un risc alt. Estan pensats per utilitzar-los a l’aire lliure, en àrees amples i obertes. Aquest grup està format pels mateixos petards que els de la categoria II excepte les bengales.

La campanya de revetlles vol recordar els usuaris dels petards quins són els riscos de l’ús del material pirotècnic, per tal de minimitzar els riscos, davant els quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

El més llegit

I després