I després

REUNIÓ PREVENTIVA PER POSSIBLES NEVADES

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha informat aquest matí que ha preparat un dispositiu d’emergència per si finalment cal fer front a possibles nevades, tot i que el risc que hi havia a partir dels últims informes meteorològics és “moderat”.
Tal com diu la pàgina web de Protecció Civil (Emergències de la Generalitat), la possibilitat de neu “pot baixar fins a nivell del mar a partir de les 13 h. on les precipitacions poden afectar a litoral i prelitoral de Barcelona, Tarragona i Girona. Es produiran en forma de ruixat i calabruix. Puntualment per sobre de 400 metres es podran acumular entre 5 i 15 cm de neu”. S’està pendent d’una darrera actualització.
Malgrat que les dades de què disposa a hores d’ara l’Ajuntament no apunten a un alt risc, s’ha volgut actuar amb previsió, per tal que tots els serveis municipals estiguin alerta, i la ciutadania informada davant de possibles caigudes de neu, si és que finalment s’acaben donant, com ja ha passat a la Catalunya central i pla de Lleida.
Des del consistori el regidor Joaquim Clarà, ha encapçalat una reunió dels diferents coordinadors que estan relacionats amb possibles emergències (protecció civil, policia local, via pública, mitjans de comunicació, brigada, medi ambient, neteja viària, urbanisme…) per prevenir possibles riscos. Igualment s’ha reforçat la compra de sal, per si cal fer front a l’emergència). Tots els vehicles estan també alerta, i efectius policials i de seguretat en avís.
Amb tot convé repetir que les dades apunten a una situació de risc “moderat”, per bé que en alguns punts de la ciutat, els més elevats, s’han vist les primeres volves.
El centre de coordinació d’emergències, com passa en aquests casos, és la policia local. El telèfon és el 972 32 42 11.

El més llegit

I després