El nostre col.laborador de motor, Joan Martin, retorna als informatius de RSF amb una crònica d’un altre retorn, el del pilot ganxó Marc Palahí i de la seva participació al IX Rally La Pineda Platja, puntuable pel Campionat de Catalunya de Rallys:

“MARC PALAHÍ FREGA ENTRAR ENTRE ELS DEU PRIMERS EN EL SEU RETORN DESPRÉS DE 8 ANYS
8 anys han passat des de que en Marc  va fer debutar el seu CITROEN C2  Grup A al Rally de Girona, durant tot aquest temps han passat moltes coses, en Marc s’ha casat amb la Marta, ha nascut la seva primera filla i el CITROEN s’esperava quiet i tranquil al garatge de casa seva. No s’ha oblidat dels trams i ha fet algun Rallye de Regularitat amb el Peugeot 205 i amb el Nissan Sunny. Però aquest passat cap de setmana es donava inici a una nova edició del Campionat de Catalunya de Rallys Absolut amb la celebració del IX Rally La Pineda Platja a Salou i entre els inscrits hi figurava el CITROEN C2 Grup A d’en Marc i com no, acompanyat del seu copilot en Pim Moreno.

Només va necessitar el primer tram d’adaptació per començar a marcar temps que els posaven entre els 10 primers classificats del Rally. En una diferència de 5 segons es trobaven 4 pilots que lluitaven per entrar entre el top ten del Rally. Al quart tram del rally Castillejos de gairebé 8 quilòmetres de llargada i el més  llarg dels 4 trams que es disputaven es on en Marc va marcar el seu millor registre amb un 9 scracht a molts pocs segons del 5 è classificat.

Faltaven només dos trams per acabar el Rally i entrar entre els 10 primers era possible. Si una cosa caracteritza a en Marc no és precisament ser conservador, i ho dic perquè es company meu d’esport. Anem-hi i a per totes es van dir amb en Pim i ho van tenir a tocar. Dos “trompos” en els dos darrers trams , tot i que no van perdre molt de temps el van fer finalitar el Rally a pocs segons del 10 è classificat.

Molt bones sensacions per part de tots dos, i molt bona sensació per part de les prestacions del CITROEN C2 , a partir d’ara toca preparar l’Empordà proper Rally. Marc ben tornat! “

Joan Martin