I després

RETIREN 2.300KG DE DEIXALLES DEL FONS MARÍ DE PALAMÓS

Compartiu aquesta història

Durant aquesta jornada s’han extret 2.300 quilos de residus de la neteja del fons marí que s’ha dut a terme avui a la dàrsena pesquera del port de Palamós. Entre les deixalles trobades hi havia pneumàtics de vehicles, una petita bàscula, cordes, un wàter, fustes, ferralla, vidres i plàstics, entre d’altres objectes. La neteja del fons marí s’ha dut a terme avui de les 9.30 hores a les 11.00 hores del matí.
Els 50 participants en aquesta activitat s’han dividit en dos grups de treball a l’aigua, un grup amb 6 bussejadors professionals i, l’altre, amb 6 bussejadors d’esbarjo. La zona a netejar s’ha abalisat i s’ha delimitat amb tres embarcacions d’entitats col•laboradores.
A peu de moll s’ha delimitat un espai i s’ha col•locat un contenidor en què els voluntaris han dipositat els residus que s’han retirat de l’aigua. Posteriorment aquests residus es seleccionaran i classificaran per portar-los al gestors autoritzats i fer-ne la seva valoració.
L’activitat ha estat promoguda per Ports de la Generalitat amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors i el Museu de la Pesca, amb l’objectiu de conscienciar a entitats, usuaris i ciutadans en la protecció del medi ambient i en el bon ús de les instal•lacions portuàries. Aquesta activitat s’emmarca dins la política mediambiental que l’Administració Portuària realitza arreu de la costa catalana. Ports avui ha agafat el compromís de continuar organitzant aquesta activitat de manera periòdica en el port de Palamós.
Els col•laboradors amb la Jornada de neteja dels fons marí al port de Palamós han estat entitats com ara: Club Nàutic Costa Brava, Creu Roja, Espai del Peix, Front al Mar, General Nàutic, Proactiva i Transports Mont Joan. A més, han participat els centres de busseig de Palamós: Anemone, Asop, Associació Skaphos Sub, Cressi, Dive Center Palamós, Formigues Sub i H2O.

El més llegit

I després