I després

Retarden el judici del pare acusat de matar el nadó per una recurs al TSJC

Compartiu aquesta història

Segons informa el DDG, l’Audiència de Girona ha posposat fins a finals de maig la celebració del judici que haurà de determinar si Alejandro S.P. és culpable d’assassinar el seu fill de 27 dies a Platja d’Aro el 8 de desembre de 2009. El motiu és el recurs presentat pel seu advocat, David Velasco, que demanava la nul·litat de les declaracions del seu patrocinat i les de la mare de la criatura i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) haurà de resoldre per determinar si és veritat que s’han vulnerat diversos articles de la Llei d’Enjudiciament Criminal.
El lletrat justifica la invalidesa de les declaracions argumentant que el seu patrocinat inicialment va ser citat com a testimoni i no com a imputat però, tot i això, se li van formular preguntes de caire inculpatori sense informar-li prèviament del dret que tenia a designar un advocat que l’assistís durant la testificació ni la possibilitat a guardar silenci o no contestar alguna de les qüestions.
En relació amb l’exparella de l’acusat, Velasco manifesta que la policia no va advertir-la de la possibilitat que l’eximia de prestar declaració en contra de qui llavors era el seu company i alhora pare del seu fill.
El ministeri públic ha acusat Alejandro S.P. d’un delicte d’assassinat pel qual demana 18 anys de presó en considerar que aquest va agafar el cap del nadó i el va rebotir contra el terra molest pels plors de l’infant a resultes de la qual cosa va patir un traumatisme cranioencefàlic. La defensa ha intentat aconseguir una conformitat per tal que el seu client sigui condemnat per un delicte d’homicidi per imprudència.

El més llegit

I després