I després

La representació unitària dels treballadors de l’Ajuntament de SFG denuncia al secretari

Compartiu aquesta història

Segons que informa el Diari de Girona, la representació unitària dels treballadors de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (RUTA, que agrupa el comitè d’empresa i la junta de personal) ha denunciat el secretari municipal, Carles Ros, a Inspecció del Departament de Treball per entendre que va atemptar contra la llibertat sindical dels empleats en la seva intervenció en el darrer ple municipal i per les dues cartes que els va adreçar la setmana passada. Així, a més de la polseguera política que va aixecar la seva intervenció, s’hi afegeix les queixes dels representants sindicals dels treballadors municipals.
Tant en el ple municipal com en una de les cartes adreçades als treballadors municipals, el secretari va referir-se al contenciós administratiu que la representació sindical unitària tenia intenció de presentar -i que ja s’ha presentat- per incompliment del conveni en diferents punts del pressupost. Així, va manifestar que s’havia pres ja aquesta decisió «en nom dels 250 treballadors de l’Ajuntament».
El secretari també va fer referència que s’havien fet modificacions de complement específic sense negociar-se amb els representants dels treballadors (cosa que neguen ja que consideren que és una actuació irregular). I, finalment, amb els correus electrònics va enviar documents adjunts amb informació d’algun representant dels treballadors.
En aquest sentit, des de la RUTA consideren que el secretari no pot fer aquest tipus de declaracions ni erigir-se com a representant dels treballadors. I que si té intenció de ser-ho, es presenti a les eleccions a delegat sindical. Per aquestes declaracions, els representants dels treballadors entenen que Carles Ros va voler condicionar als empleats municipals i va vulnerar la llibertat d’acció sindical.
És aquesta presumpta vulneració de la llibertat sindical la que ha denunciat la Ruta a Inspecció de Treball del Departament. I és el segon front que obre la representació dels treballadors després del contenciós administratiu del pressupost.
El ple del dijous fou mogut i sorprenent per la intervenció del secretari, que va recriminar al regidor del PSC Juanjo García que es queixés ara quan durant el seu mandat com a màxim responsable de Recursos Humans es van fer modificacions de complements dels treballadors iguals, és a dir, de manera unilateral i sense negociar-les amb els representants dels treballadors. Ros, a més, va queixar-se que s’havia «perjudicat la imatge» de les dues treballadores a qui se’ls havia apujat el sou de manera presumptament «encoberta», com va denunciar el PSC i la Ruta.
García va negar l’acusació velada del secretari, que va rebre la censura d’ICV i ERC.

Tot seguit podeu reproduir un resum de la discussió entre Juanjo García i el secretari Carles Ros amb intervenció final de Carles Motas. Recordem que el Ple el trobareu amb les intervencions íntegres al nostre apartat “A la carta” en aquest mateix web.

[audio:http://www.rsf.fm/audio/secretari.mp3]

El més llegit

I després