I després

RESUM DE LA COMPAREIXENÇA PER L’EDEN ROC

Compartiu aquesta història

El passat dijous es va celebrar el Ple Municipal Ordinari d’agost on Guíxols des del carrer va demanar la compareixença del regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, per què aclarís la situació de l’edifici annex a les activitats de l’Hotel Eden Roc, ubicat al peu de les escales que van cap a l’Institut Sant Elm des de la plaça Pau Casals, a pocs metres de l’hotel. La plataforma volia saber si s’havien comès irregularitats, després d’accedir a un d’un informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya , que investiga possibles irregularitats en l’actuació municipal.

Saballs declarava a la nostra emissora: “tenim tot un històric de procediments a nivell administratiu, contenciosos amb la justícia, inspeccions, expedients sancionadors de restauració, etc i podríem dir que fins el moment no és el model d’empresa que voldríem tenir a Sant Feliu, tot i que cal dir que en les darreres reunions l’actitud i les formes han millorat, però portem una motxilla de molts anys”.

La compareixença tractava exclusivament del xalet que utilitzen com a annex de l’Hotel Eden Roc, que a nivell urbanístic incompleix amb les tanques perimetrals opaques que a partir dels 90 cm. han de ser translúcides, i tal com estan a dia d’avui, tenen sobre rasant tota la tanca opaca.

Quant al tema de l’activitat, continuen tenint l’interior del xalet equipat com si fossin habitacions d’hotel i el 13 de juliol es va fer un decret d’alcaldia on s’instava a complir la normativa o bé ho faria l’Ajuntament de forma subsidiària: “varen entrar un escrit en ple mes d’agost dient-nos que estàvem en plena època estival i demanàvem uns dies més per poder-ho executar, però bé, ho donaríem per bo si al mes de setembre tenim aquesta situació regularitzada”.

Josep Saballs també comentava que “quan tot això s’hagi complert podran tenir la llicència de primera ocupació i ser un xalet amb l’activitat d’habitatge turístic, que en definitiva és el que per plantejament pot ser i això vol dir que, com els 800 censats que tenim a la ciutat, és un habitatge que es pot llogar a una família o a un grup d’amics però no una extensió de l’hotel. Després hi havia una altra irregularitat en l’aparcament interior del xalet que ja s’ha solucionat”

En el mateix Ple, Guíxols des del carrer va presentar una moció on s’instava a l’Ajuntament a recuperar la gestió pública d’aquell entorn, que actualment està en mans de l’Hotel Eden Roc, després de l’aprovació de la qual va emetre un escrit que podeu consultar en el següent ARXIU

El més llegit

I després