I després

REPARTIMENT DE L’IMPORT D’ENTRADES SOLIDÀRIES

Compartiu aquesta història

Les entitats “Asociación Música para Despertar”, amb 2.390 euros i “EMAD Sant Feliu de Guíxols”, amb 1.500 han estat els receptors, enguany, del que s’anomena Entrades Solidàries del Festival de la Porta Ferrada. Són beneficis obtinguts d’entrades destinades a fins solidaris.
Es tracta de dues entitats que treballen per pal.liar els efectes la malaltia de l’Alzheimer en els malalts i en el seu entorn, i la miren de tractar des de diferents punts d’actuació. De fet, no tan diferents, perquè en els dos casos, tal com han dit avui en rebre els diners, “les dues entitats fem servir el mateix camí: l’estimació, l’amor”.
En el primer cas, Asociación Música para Despertar, és un grup de psicòlegs de Granada que fan servir la música en els tractament dels malalts. Tal com comentava Pepe Olmedo, psicòleg sanitari president de l’associació, “la música és una de les darreres coses que obliden els pacients d’Alzheimer, i poden haver tingut pèrdues importants i, en canvi, poden tenir encara la música ben present a la memòria”.
En el cas d’Associació EMAD Sant Feliu -Entorn Malalts d’Alzheimer i Demències, es tracta d’una entitat creada l’any 2000 a Sant Feliu de Guíxols, d’abast comarcal del Baix Empordà, per donar a conèixer aquestes malalties i treballar contra els efectes i conseqüències de les mateixes.
La seva vicepresidenta, Rosa Maria Rosell s’ha mostrat molt agraïda per l’aportació del Festival guixolenc.

El més llegit

I després