I després

RENOVACIÓ DE 5.189 FANALS DE SFG

Compartiu aquesta història

La unió temporal d’empreses (UTE) de Gas Natural Serveis i Citelum és la nova adjudicatària del manteniment de l’enllumenat públic de Sant Feliu de Guíxols, amb una proposta d’inversió inicial d’1 milió d’euros per renovar 5.189 dels 5.430 punts de llum que funcionen al municipi, el 95,5% del total. El consum actual, de 2,69 milions de kWh anuals, es reduirà a 1,25 milions de kWh, un 54% menys, informa El Punt Avui..
L’alcalde, Joan Alfons Albó, destaca que aquesta inversió de xoc es farà “durant els primers vuit mesos del contracte”, per un període de 15 anys i amb possibilitat de dues pròrrogues bianuals afegides. El municipi sufragarà la despesa repartida al llarg d’aquest període, però amb un preu tancat que equival a la despesa anual actual. Així, preveient un increment dels costos de l’electricitat, l’estalvi municipal creixerà any rere any.
El procés per preparar el concurs i l’adjudicació ha durat prop de dos anys, però Albó confia que els veïns es beneficiaran de les millores. Les actuacions es repartiran “per tot el municipi, i no només en les zones turístiques”, i hi ha un canvi de model: “Fins ara, l’empresa que s’encarregava de l’enllumenat guanyava més diners si hi havia avaries, i ara, com menys avaries hi hagi, tindrà més benefici”, assenyala l’alcalde.
L’UTE guanyadora s’ha compromès a substituir les llumeneres dels semàfors i instal·lar-ne de noves a la pràctica totalitat de punts de llum, amb la tecnologia de l’halogenur de sodi. Es tracta de làmpades de 35 W, amb un consum lleugerament superior a les de LED però molt més rendiment lumínic. Visualment, els veïns percebran una llum menys ataronjada, i allà on calgui la renovació dels fanals anirà acompanyada d’una substitució dels pals o els antics braços que les sustenten a les façanes.
La proposta preveu solucions adaptades als eixos principals, com ara la rambla Vidal o l’avinguda Juli Garreta, i millores afegides incloses en el preu per reforçar la il·luminació de les façanes de l’ajuntament, el monestir, el Salvament, el Casino dels Nois i la instal·lació dels llums de Nadal.

El més llegit

I després