I després

REFORMA DEL CARRER COLOM DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols arranjarà a principis de gener el carrer de Cristòfol Colom, a l’entrada de la zona portuària, amb un cost de 116.681,89 euros que s’’ha adjudicat a l’empresa Obras y Pavimentos Brossa SA, i que tindrà una durada d’execució d’uns dos mesos des de l’inici d’obres.

En aquest carrer s’hi farà una intervenció integral de millora, que té diferents elements bàsics: d’una banda s’eixamplaran les voreres a banda i banda del carrer. Val a dir que les voreres quedaran a la mateixa alçada de la via per on circulen els cotxes.

La part destinada a circulació quedarà una mica més estreta, amb l’objectiu de fer que els vehicles no puguin tenir velocitats elevades en una zona considerada sensible i estratègica per les diferents funcions que té (punt d’entrada al port, zona de serveis, accés a Sant Pol, entrada a esdeveniments com el Festival de la Porta Ferrada, accés a l’aparcament del Tennis…)

A banda d’eixamplar voreres i reduir la part destinada a cotxes, s’eliminaran les jardineres existents i queda tot a un sol pla.

Per aconseguir aquest efecte, a banda i banda del carrer (a la zona del petit giratori i a la part de davant la sala de festes) hi haurà un petit pendent, d’uns quinze centímetres, que anivellarà tota la zona de forma uniforme.

Una altra de les millores evidents serà la implantació d’unes planxes de material ‘corten’, al.lumini oxidat, que embelliran la zona i a més d’un efecte més ornamental asseguraran que no hi pugui haver danys si es produeixen desprendiments de pedres o sorra del turó dels Guíxols.

Val a dir que, si bé aquestes obres s’executaran els dos primers mesos de 2017, no entorpiran en absolut la celebració d’activitats programades com la Rua de Carnaval de Diumenge, que té el seu punt d’origen en el mateix port.

Aquesta serà la primera de les inversions que es farà al carrer Colom i l’assumeix íntegrament l’Ajuntament.

També convé saber, però, que en vindran d’altres, en aquest cas promogudes des de Ports de la Generalitat, com una intervenció de millora, condicionament i posada al dia en les immediacions del que es coneix com a Nàutic Vell, cosa que permetrà tractar aquest àmbit urbanístic com una unitat en si mateixa.

faldilla-colom

El més llegit

I després