I després

Reforma de la llei de costes

Compartiu aquesta història

La comissió de Medi Ambient del Congrés aprovarà aquesta tarda, fent ús de la majoria absoluta del PP, la reforma de llei de Costes, que salva la marina d’Empuriabrava, la franja marítima de Platja d’Aro i Santa Margarita segons informa Raül Muxach.
És un dels últims passos (haurà de passar, com a mínim pel Senat) per una llei que haurà d’entrar en vigor aquest estiu. El nou text també augmenta les concessions en sòl públic fins a un màxim de 75 anys i la possibilitat de traspassar aquestes propietats en vida.
El primer redactat de la llei amenaçava una part de les construccions de les marines residencials d’Empuriabrava (Castelló d’Empúries), Santa Margarita (Roses) i el front marítim de Platja d’Aro, que passaven a formar part del domini públic marítimo-terrestre.
Les modificacions introduïdes a la llei els últims mesos, però, ‘salven’ aquestes tres llocs. Empuriabrava i Platja d’Aro, directament, com una excepció a la llei i Santa Margarita en virtud d’una clàusula (la disposició addicional desena), que exclou del domini públic els terrenys de propietat privada i manté la vigència de les servituds de pas actuals.
La llei dota de seguretat jurídica a unes construccions “que ara no es farien” però que tenen uns drets (en molts casos són propietaris europeus que han apel•lat als seus països i que ho han portat al parlament europeu) que cal respectar.
La nova llei també augmenta fins als 75 anys les concessions en sòl públic (negocis i cases situades en platges) i permet traspassar-les en vida. També augmenta d’un a quatre anys les concessions pels xiringuitos, que ara s’havien de renovar temporada rere temporada.

El més llegit

I després