I després

Recta final del Festival de la Porta Ferrada

Compartiu aquesta història

The American Spiritual Ensemble i la Barcelona Jazz Orquestra arriben al Festival de la Porta Ferrada amb “Memorial Duke Ellington”, un concert únic a Catalunya que comptarà amb la soprano Angela Brown i el claqué de Lee How.
El pianista Alexei Volodin també actuarà aquesta setmana al festival amb obres de Beethoven, Chopin i Rakhmàninov
La cantant i actriu Vicky Peña i el pianista Jordi Camell interpretaran “Al llarg del Kurt”, un repertori sobre el compositor Kurt Weill.
Les veus d’alguns dels millors solistes i vocalistes nord-americans (The American Spiritual Ensemble) i la Barcelona Jazz Orquestra arriben aquesta setmana al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols per presentar el Memorial Duke Ellington, un concert únic a Catalunya. Aquests propers dies, el festival també acollirà les actuacions de Vicky Peña i Jordi Camell (Al llarg del Kurt), del pianista rus Alexei Volodin i de l’Ensemble Athenea.
Avui,, dimarts 13 d’agost, l’actriu i cantant Vicky Peña i el pianista Jordi Camell presentaran Al llarg del Kurt, un petit esbós personal i artístic de Kurt Weill, compositor compromès amb l’art del seu temps. La seva contribució a la música del segle XX és molt abundant i variada, però és coneguda sobretot per les seves col·laboracions amb el dramaturg Bertolt Brecht (L’Ópera de tres rals, Ascensió i caiguda de la ciutat de Mahagonny, Happy End o Els set pecats capitals). Al llarg del Kurt és també un apunt sobre la convulsa època que li va tocar viure: la primera meitat del segle XX. Tot i ser concebudes per als escenaris de Broadway, es pot distingir en les seves darreres cançons la nota dolorosa de l’exili. L’actriu catalana Vicky Peña compta amb una extensa activitat en el gènere dels musicals, des del ja mític Sweeney Todd fins a la reeixida Follies o A little night music. L’actuació tindrà lloc al Teatre Auditori Narcís Masferrer a les 22:30h.
Demà, dimecres, el pianista rus Alexei Volodin interpretarà un repertori de Beethoven, Chopin i Rakhmàninov a l’església del Monestir (22:30h). La genialitat de l’intèrpret de Sant Petersburg, primera figura de la prolífica escola pianística russa i elogiat de forma unànime per la crítica, ha esdevingut una autèntica revelació. Va començar a tocar el piano quan tenia 9 anys i amb només 26 va entrar de ple en el circuit internacional. Ha actuat des de llavors en les millors sales del món (el Concertgebouw d’Amsterdam, la Kontzerthaus de Viena, el Metropolitan Museum de Nova York, l’Alte Oper de Frankfurt o el Wigmore Hall de Londres), amb grans orquestres (la Simfònica de Londres, l’Orquestra de la Ràdio de Baviera o la Filharmonica della Scala) i sota la batuta de directors com Lorin Maazel, Zoltán Kocsis o Valery Gergiev.
El mateix dimecres 14, en el marc del cicle “Música a la ciutat”, la clàssica arribarà de la mà del col·lectiu Ensemble Athenea, que oferirà un concert al pati de la cèntrica casa familiar Nadal-Udaeta (C/ del Mall, 21). Serà a les 19:30h i gratuït (amb aforament limitat).
El dijous 15 d’agost a les 22:30h, l’Espai Port acollirà una actuació-homenatge a un dels llegendaris del jazz, Duke Ellington. Els protagonistes seran The American Spiritual Ensemble, un col·lectiu de vocalistes nord-americans que ha actuat per a audiències d’arreu del món amb les seves interpretacions tant de gospel, òpera i musicals com de jazz, i la Barcelona Jazz Orquestra -big band internacional de Barcelona-, formada per alguns dels millors especialistes de jazz de Catalunya. Una de les veus que podrem sentir a Sant Feliu de Guíxols serà la de la gran soprano Angela Brown, una especialista en les heroïnes de Verdi. Les seves interpretacions d’Aida, Amèlia, Tosca, Elisabetta o Leonora li han valgut el reconeixement unànime de la crítica i el públic als Estats Units i Europa. El ballarí de claqué Lee How, conegut internacionalment com un dels millors de la seva generació, interpretarà alguns dels números.
La 51a edició del Festival de la Porta Ferrada va arrencar el passat 19 de juliol i s’acabarà el proper 17 d’agost. Les entrades per als espectacles es poden adquirir a través del web del festival (www.portaferrada.com) o als punts de venda anticipada (Sol Negre, de Sant Feliu de Guíxols, i Magatzems Vall, de Platja d’Aro).

El més llegit

I després