I després

Recta final de l’excavació arqueològica de la Plaça del Monestir

La previsió és que en un termini màxim de 2 anys es pugui presentar l'estudi definitiu, tot i que abans ja es tindran estudis preliminars

Compartiu aquesta història

L’excavació arqueològica de la Plaça del Monestir ja es troba en la seva recta final. Actualment, les feines de profunditat ja estan acabades i s’està esperant el permís per fer el tractament de les restes que ha demanat l’Ajuntament. Entre les actuacions previstes abans d’acabar definitivament amb l’excavació i tapar les troballes, hi ha extreure el mosaic romà que s’hi ha trobat. Així ens ho explica l’arqueòloga i directora de l’excavació, Almudena García.

De cara a la propera setmana està previst que des del Museu d’Història es captin imatges aèries del jaciment amb un dron, per així tenir un arxiu d’imatges de tal i com es troba descobert. També, més endavant, des del Museu es plantegen fer la presentació pública amb totes les dades que s’han obtingut amb l’excavació.

Per ara, l’empresa responsable de les feines té fins a 2 anys per a entregar la memòria final amb els resultats de les feines que s’han fet en els darrers mesos. Durant aquest termini, però, hi ha la previsió de presentar informes preliminars que ja es podrien començar a tenir passat l’estiu.

L’estudi final serà molt complet, ja que haurà d’incloure tot el que s’ha pogut documentar, com ara moltes estructures, estrats amb ceràmiques, a més dels molts esquelets que s’hi han localitzat. Tot aquesta tasca fa difícil que abans de 2 anys es pugui tenir l’estudi definitiu acabat.

El més llegit

I després