I després

Reclama el cotxe a la grua de Platja d’Aro i acaba vuit anys a la presó

Compartiu aquesta història

Segons informa El Punt, Quan la teva fitxa policial diu que ets un delinqüent i que estàs buscat per tota la policia europea cal anar amb peus de plom per no cometre cap relliscada i acabar emmanillat. És el que estarà pensant Zsole László, un home de 46 anys de nacionalitat hongaresa amb residència a Salt, que va ser detingut fa dos diumenges per la policia local de Castell-Platja d’Aro.

Els fets van ocórrer el dia 10 de juliol quan una parella es va presentar a la comissaria de policia reclamant que la grua s’havia endut el seu vehicle. Fins aquí tot normal. Però quan l’agent de guàrdia va comprovar les dades de l’home a l’ordinador li va aparèixer una alerta. A la fitxa policial de Zsole László constava que, a més de tenir diversos antecedents penals, també tenia una ordre de recerca i captura internacional per tres delictes d’estafa. La justícia hongaresa el reclamava perquè no havia complert una pena de vuit anys de presó a la qual havia estat condemnat. Automàticament, l’agent va llegir els seus drets a László i li va comunicar que l’havia de detenir perquè estava reclamat per la justícia hongaresa. L’home, sorprès, no va oferir resistència a la detenció. Posteriorment es van fer càrrec del detingut la Policía Nacional, que va procedir a la extradir-lo.

El cap de setmana anterior, agents de la policia local de Castell-Platja d’Aro van poder detenir una veïna del municipi, de 26 anys i de nacionalitat romanesa, per una ordre de crida i cerca internacional. La detinguda i la seva parella, que tenien altres furts imputats anteriorment, van ser identificats com a sospitosos de cometre furts en un establiment comercial. Mitjançant el sistema de gestió policial es va poder comprovar que la dona tenia pendent un requeriment Schengen per recerca i detenció a efectes d’extradició de l’Estat espanyol en 24 hores. La detinguda va ser traslladada la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Sant Feliu de Guíxols i posteriorment va ser posada a disposició de l’Audiencia Nacional.

D’altra banda, el primer cap de setmana de juliol la policia local de Castell-Platja d’Aro també va detenir un home, veí del municipi i nascut al Marroc, com a sospitós de ser l’autor d’un delicte contra la salut pública.

La policia tenia coneixement d’un possible tràfic de drogues al municipi i tenia localitzat un vehicle sospitós. Per aquest motiu es va posar en funcionament un dispositiu especial de vigilància. La matinada de dissabte es va observar com un vianant lliurava un objecte sospitós a un vehicle. Després d’efectuar de seguir el cotxe, quan se li van fer indicacions perquè s’aturés, un dels ocupants va llençar per la finestra l’objecte que havia rebut abans, dins del qual hi havia estupefaents (concretament, 16 paperines amb una substància en pols de color blanc).

L’autor de l’acció va ser detingut i traslladat a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Guíxols.

El més llegit

I després