I després

Rebaixen a 4 anys i mig de presó la pena al jove que va violar una amiga tornant de festa a Sant Feliu de Guíxols

Compartiu aquesta història

(Fotografia: ACN).

La secció d’apel·lació del TSJC ha rebaixat a 4 anys i mig de presó la pena al jove que va violar una amiga tornant de festa a Sant Feliu de Guíxols el 20 d’abril del 2019. L’alt tribunal ha estimat parcialment el recurs de la defensa contra la sentència de l’Audiència de Girona i li redueix la condemna en aplicació de la llei del ‘només sí és sí’.

L’Audiència li havia imposat 9 anys i mig de presó per dos delictes d’agressió sexual, un d’ells en grau de temptativa, perpetrats la mateixa nit. El TSJC, però, considera que no es pot condemnar per dos atacs diferents i l’absol de l’intent d’agressió sexual. A l’hora de condemnar-lo, l’Audiència va tenir en compte uns Whatsapps de l’acusat demanant disculpes a la víctima.

La secció tercera de l’Audiència de Girona va imposar a l’acusat una pena de 6 anys i mig de presó pel delicte d’agressió sexual i una condemna de 3 anys pel delicte en grau de temptativa. La defensa va recórrer la sentència i ara el TSJC ha estimat parcialment el recurs. D’una banda, l’alt tribunal considera que no se’l pot condemnar pels dos atacs sexuals comesos la mateixa nit. Per això, l’absol de l’intent d’agressió sexual i només manté la condemna pel delicte consumat.

I, per l’agressió sexual, li rebaixa la pena en aplicació de la llei de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com la llei del ‘només sí és sí’, perquè resulta “més beneficiosa” per a l’acusat. Així, el TSJC argumenta que la pena mínima que abans de la reforma se situava en 6 anys era és de 4 i que la condemna ajustada, tenint en compte els arguments de la sentència de l’Audiència, és de 4 anys i mig de presó. El processat no es podrà apropar ni comunicar-se amb la víctima durant 4 anys i també li imposen 5 anys de llibertat vigilada.

Segons va recollir la sentència de l’Audiència de Girona, Condemnat i víctima, de 19 i 18 anys en el moment dels fets, tenien una “relació d’amistat i confiança des de feia anys”. Aquella nit van sortir per Platja d’Aro i, com en altres ocasions, la noia va anar a dormir a casa del seu amic. Segons la sentència, quan van arribar al pis, el processat la va intentar agredir sexualment però “no ho va aconseguir”. Més tard, ja cap a les deu del matí, la va tornar a immobilitzar subjectant-la pels braços i la va violar “malgrat el forcejament que va desplegar la víctima per evitar-ho i sense tenir en compte les seves negatives constants”. El tribunal sosté que la versió de l’acusat, que va dir al judici que havien mantingut relacions sexuals consentides no és “raonable”. En canvi, la sala va concloure que el relat de la víctima era “clar, lògic, coherent, persistent i sincer” i avalat a més per proves com una conversa de WhatsApp entre l’acusat i un amic de la víctima.

El més llegit

I després