Diada intensa de treball per part de l’equip de govern de Sant Feliu de Guíxols  la d’aquest dilluns amb una roda de premsa de l’alcalde, Carles Motas, en presència de membres del govern, el sotsinspector de la Policia Local i l’inspector dels Mossos d’Esquadra, que s’han tornat a trobar a la tarda per mantenir una reunió a porta tancada amb membres de la comunitat marroquina de Sant Feliu que, segons la nota oficial de la trobada, s’ha convocat  “per tal que tinguin informació i n’estiguin assabentats de primera mà, i mantenir així vies de col.laboració mútua”. També s’ha informat que s’ha reforçat la vigilància.

De fet, en el comunicat es reiterava el contingut bàsic de les declaracions de l’alcalde en la roda de premsa del migdia davant de la seu de la Policia Local on obria la seva intervenció dient: “En primer lloc volem transmetre un missatge de tranquil·litat en el sentit que aquest és un fet molt puntual sobre el qual, des del primer dia, s’està investigant per part dels Mossos d’Esquadra amb la col.laboració de la Policia Local. Volem ser molt contundents amb els autors d’uns fets que volem eradicar del nostre municipi i també estem demanant la col.laboració d’altres entitats i comunitats per tal d’establir vies de diàleg i que s’arribi a la conclusió que viure a Sant Feliu de Guíxols, i a qualsevol punt del nostre país, passa pel compliment d’unes normes de convivència que qui no les compleixi no hi ha de tenir lloc”.

A la pregunta de si es considera que els incendis podrien tenir alguna vinculació amb la distribució de drogues, l’alcalde contestava: “No estem en disposició d’assegurar que sigui una qüestió derivada de la distribució de drogues o d’altres temes de delinqüència perquè s’està investigant, però crec que aviat tindrem els resultats d’aquesta investigació amb una resolució eficaç que determinarà les causes”.

Carles Motas aprofitava l’ocasió per comentar les activitats delictives d’un grup de menors a la ciutat quan apuntava que “a banda d’aquests fets puntuals, hi ha un grup que comet delictes de baixa intensitat, de forma reiterativa, a la ciutat i que generen molta preocupació entre els habitants dels barris on es produeixes. Estan identificats i el que hem de mirar que tant la via policial com la judicial, que en aquest cas també hi intervé de forma decisiva, siguin més contundents perquè queden en llibertat en un breu espai de temps i, per posar-hi fre, demanem també la col.laboració de la comunitat musulmana amb la que hi ha una bona relació”.

La roda de premsa concloïa amb l’anunci de la col.locació de càmeres de seguretat prevista per l’any que comença: “Per aquest 2017 ja es va contemplar en el pressupost una partida de 80.000 euros per incrementar la seguretat passiva a la ciutat mitjançant la instal.lació de càmeres de seguretat que tants bons resultats estan donant a altres municipis. No només han de fer el servei d’identificació de vehicles sinó també d’enregistrament de moviments de persones en certs punts estratègics de la ciutat, a més de les entrades de Sant Feliu i d’algunes urbanitzacions. Es començarà amb 5 càmeres i amb el propòsit que abans d’acabar l’any es pugui arribar a unes 15 unitats”.

Si voleu consultar el comunicat de la tarda obriu el següent arxiu