I després

PROTESTA AL LLOC DE L’ACCIDENT

Compartiu aquesta història

Com avançavem ahir i avui aporta amb tot detall el diari El Punt Avui, l’endemà de l’atropellament d’Ismael el Onsri, el nen de nou anys que va morir dijous al migdia a l’hora de sortida dels alumnes de l’escola Baldiri Reixac, centenars de persones es van concentrar a la cruïlla de l’avinguda Balears en reiterades ocasions per reclamar controls policials constants. Al migdia, com que no hi havia agents al lloc del sinistre, alguns dels manifestants van tallar el trànsit amb els seus vehicles i es van asseure sobre el pas de vianants. I a primera hora de la tarda van repetir l’acció per homenatjar el nen amb flors i una oració conjunta.
L’alcalde, Joan Alfons Albó; la regidora d’Educació, Júlia Vendrell, i representants d’altres formacions polítiques van assistir a la concentració, en què membres de l’AMPA de l’escola van traslladar el seu malestar al consistori. Fins i tot van oferir que pares o mares regulin la circulació, però Albó els va garantir que dilluns s’haurà articulat un dispositiu que, a més de la policia local, en el cas que els efectius en servei fossin insuficients, es podria complementar amb personal de Protecció Civil. Albó va excusar que ahir no es va poder fer el control perquè la patrulla havia hagut d’atendre un altre accident amb un ferit greu. El consistori va anul·lar la celebració, avui, del 50è aniversari de l’institut Sant Elm, a la qual havia d’assistir la consellera Irene Rigau.
En espera que s’aclareixin els detalls de l’accident, altres veïns demanaven mesures per alentir el trànsit, com ara un semàfor a la cruïlla o més ressalts a l’asfalt, una solució que anys enrere va provocar un altre accident greu a la mateixa avinguda Balears, quan un motorista no va advertir l’obstacle de nit.

Per la seva banda, el Diari de Girona, també desenvolupa la notícia en uns termes semblants i, referint-se a l’alcalde, apunta que, va recordar que en molts països europeus aquesta tasca la realitzen voluntaris. Avui al matí tindrà una reunió amb els diferents cossos per establir el protocol d’aquest sistema.
Albó va comentar que el punt on es va produir l’accident “és el més important per volum de persones que creuen i el de vehicles que hi circulen”. Quant a l’absència de l’agent a la sortida dels escolars ahir al migdia, el batlle va concretar que s’havia hagut de dirigir al servei d’un accident d’una moto amb un ferit de consideració greu. Precisament, va manifestar el batlle, la voluntat de la incorporació de Protecció Civil és cobrir tots els passos de vianants, també quan hi hagi altres serveis que requereixen la presència de la Policia Local.
Quant al comiat religiós de l’infant, Joan Alfons Albó va comentar que molt probablement l’Ajuntament posarà a disposició de la comunitat musulmana un equipament municipal ja que la mesquita no té prou capacitat.

Premeu a sobre per ampliar

MANI 3 FALDILLA

El més llegit

I després