I després

PROPOSTA PER REURBANITZAR EL CARRER S’ADOLITX

Compartiu aquesta història

L’actual govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF-ERC-PSC) treballa en una nova proposta per a la urbanització del carrer s’Adolitx, l’únic vial del nucli urbà –a tocar de l’ermita de Sant Elm– que encara està pendent d’asfaltar i dotar de serveis bàsics, ha informat El Punt Avui.

L’obra, pendent des del 1995, s’ha de sufragar en la seva majoria amb contribucions especials dels propietaris. L’últim intent, el 2014, va acabar retirat per l’executiu d’aleshores, de CiU i el PSC, després que una comunitat de veïns presentés un contenciós per la disconformitat amb el repartiment dels costos, d’un 90% per als privats. Ara el consistori ofereix cobrir un 30% dels costos totals.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, va reunir dimecres els propietaris de la zona afectada per avançar-los els plans. Argumenta que, tot i que la llei estableix que els ajuntaments han de pagar un màxim del 10% dels costos, el fet que hi pugui haver un benefici públic pot fer elevar la participació del consistori fins al 30%, i es dona el cas que el vial és un dels accessos a l’institut Sant Elm.

Per reduir més les càrregues, l’administració guixolenca també planteja dividir les obres en dues fases, ja que en una part del carrer sí que hi ha alguns serveis que renovarà directament el municipi, per abaratir la factura als veïns.

El pressupost total, avança Saballs, és d’uns 760.000 euros, mig milió dels quals aniria a càrrec del municipi. Dels 346.000 que es finançaran amb contribucions, 243.000 els posarien els veïns, amb una fórmula en què influiran el volum de l’edificació (35%), la superfície de parcel.la (25%) i els metres de façana i el valor cadastral (20% cada un).

L’àrea d’Urbanisme obrirà un període d’audiència perquè els veïns resolguin dubtes. La intenció és licitar les obres l’any vinent, perquè arrenquin en el segon semestre, però Saballs deixa clar que el procés no es desencallarà fins que tothom no aboni la seva part o s’activi el mecanisme de reconeixement de deute. Alguns veïns ja tenen dipositats avals que es descomptarien de la factura final.

El més llegit

I després