I després

2 NOTÍCIES, 2 IMATGES DE CPD’A

Compartiu aquesta història

18è MERCAT MEDIAVAL DE CASTELL D’ARO
Castell d’Aro celebra el proper cap de setmana 26 i 27 d’agost (11-14 i 18-22.30 h), en entrada lliure i gratuïta, el 18è Mercat Medieval (pdf) en el seu nucli històric, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Compta amb noves i variades propostes d’activitats, demostracions d’oficis, espectacles, fira de productes d’artesania i d’alimentació i espais de restauració. Organitza la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, que s’encarrega també de l’ambientació amb escuts heràldics, estendards, banderoles i altres elements. Les principals activitats són: falconeria, caravana de ponis, consulta de tarot i jocs de temàtica medieval i tallers infantils. Demostracions d’oficisamb filadora, bufador de vidre, destil·lació de perfums, llauner i pintora il·lustradora. També cercaviles, concerts de música medieval, espectacles d’animació medieval, titelles o combat d’armes. Els productes gastronòmics delecten el paladar de tots els visitants, que poden trobar-hi variats elaborades artesanalment i gaudir dels diversos espais de restauració. L’entorn escollit, el nucli històric de Castell d’Aro, esdevé l’escenari ideal, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII. Actualment és la seu de les sales municipals d’art, i tot coincidint amb el Mercat Medieval s’hi pot veure l’exposició Artigau, 50 anys de pintura, en entrada gratuïta (11-13 h i 18-23 h). Complementàriament també hi ha programada circulació de minitrens al Parc de l’Estació, diumenge 27 d’agost (18-20 h). Més informació a www.ciutada.platjadaro.com

“Q DE QUALITAT” PER A LA CALA ROVIRA
La Cala Rovira de Platja d’Aro ha aconseguit aquest estiu el distintiu Q de Qualitat Turística i s’afegeix a la Platja Gran i a Sa Conca que l’havien obtingut ja fa uns anys i, que de llavors ençà, l’han renovat ininterrompudament. Per obtenir-lo inicialment i conservar-lo anualment, cal superar les auditories que desenvolupa el Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme amb l’objectiu de consolidar una marca de prestigi i de promoció que esdevingui un referent de diferenciació, fiabilitat i rigorositat per qui pugui acreditar-lo. Es pretén així impulsar el desenvolupament qualitatiu del sector turístic, basant-se en un conjunt de requisits, estàndards i eines metodològiques en els serveis i en els processos per poder obtenir, finalment la marca Q de Qualitat. El sistema es basa en la nova ISO 13009 i l’avaluació es en fa tres mòduls fonamentals (Sistema de Qualitat, Estàndards de Qualitat i Comprovacions Físiques) per elaborar l’informe d’auditoria previ a l’avaluació definitiva per part del Comitè de Certificació. En el cas de les tres platges s’analitzen tots els seus serveis públics: neteja, manteniment i conservació; polítiques ambientals i de respecte al medi ambient; salvament, socorrisme i seguretat; programació d’activitats i serveis de turisme actiu; instal·lacions; i també les concessions administratives a serveis privats. Actualment només hi ha 23 establiments, serveis o espais de les comarques de Girona amb aquest segell, i en l’àmbit de les platges només Platja d’Aro, l’Estartit i Empuriabrava l’acrediten. En l’àmbit dels establiments privats, el municipi hi té representació mitjançant el S’Agaró Hotel.
L’obtenció del principals estàndards de qualitat és, justament, un dels objectius bàsics del programa municipal, transversal i multidisciplinari Fem Platja!, que mobilitza de manera permanent i diària, un equip de 48 persones d’àmbits diversos i que disposa d’un pressupost anual aproximat de 725.000 euros. A més a més del guardo Q de Qualitat Turística, Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira acrediten la Bandera Blava i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà.
Més informació a www.ciutada.platjadaro.com

El més llegit

I després