I després

Proposen noves rutes de turisme de salut

Compartiu aquesta història

Membres de la Colla Bujonis, pertanyent al Centre Excursionista Montclar de Sant Feliu de Guíxols, es varen reunir amb l’alcalde, Joan Alfons Albó, per tal de propasar itineraris circulars, concretament un de llarg i un de curt amb sortida des del Monestir.
Aquesta colla que transiten en bicicleta per un munt d’itineraris, especialment per l’Ardenya i i Les Gavarres, proposen que l’itinerari, a peu o bé en bicicleta, es pogués iniciar a la Porta Ferrada, continués pel Monticalvari, tot seguit per l’era de Vistalegre i, arribats a aquest pun,t poder triar o bé compartir espais i paisatges espectaculars com la baixada a la Cala del Vigatà, a la zona de Les Penyes o bé a l’ermita de Sant Elm.
La llarga continuaria vorejant la costa per la zona de l’Eden Roc, Plaça Pau Casals, avinguda del President Irla, passeig, Salvament i port fins enllaçar amb el camí de ronda a Calasanç, zona de la Volta de l’Ametller fins arribar a Sant Pol amb tornada pel carril-bici.
A més de ser rutes atractives envoltades d’elements singulars i paisatges mediterranis extraordinaris, es considera que és un gran atractiu turístic si es fa una bona senyalització, una explicació exhaustiva de cada punt d’interès històric i paisatgístic amb una adequada promoció i que comptarien amb un atractiu eslògan genèric anomenat “Sant Feliu de Guíxols, Ciutat Saludable”.
La Colla Bujonis està treballant en un llibre que es titularà “Rutes del Tinglado” que oferirà 12 trajectes a través de l’Ardenya i 12 a través de Les Gavarres destacant els elements singulars i la fitxa tècnica dels recorreguts, alguns del quals es poden consultar a través de l’entrada de què disposen a la pàgina dels ganxons premiats de Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=123948
Algun dels seus components ja va aportar la idea de l’actual Anella de Salut, de 6 km. que es va posar en marxa incloent-hi els parcs de salut de Sant Pol, Parc de Miquel Murlà i zona de Balmanya que consideren que cal millorar en alguns aspectes.

El més llegit

I després