I després

‘Projecte Gat’ ha fet més de 200 actuacions aquest 2022 relacionades amb les colònies de gats

Compartiu aquesta història

Aquest dilluns s’ha presentat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sant Feliu la memòria 2022 de Projecte Gat, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament en coordinació amb Fundació Fauna, la col·laboració de centres veterinaris de la ciutat i persones alimentadores voluntàries, amb la finalitat de portar el control de les colònies de gats ferals de la ciutat.

Segons les dades facilitades, s’han realitzat 210 captures de felins, amb les quals s’han fet 69 esterilitzacions abans de retornar-los a les seves corresponents colònies. També s’han guarit i retornat a les colònies 38 gats i gates, segons ha explicat David Serramitjana, biòleg i director de Fundació Fauna.

Entre altres actuacions, s’han fet 9 acollides o adopcions d’animals sans, s’han curat i entregat en adopció 40 gates i gats, s’han esterilitzat i adoptat 9 felins i també s’han fet revisions veterinàries a 8 animals que estaven malalts. També s’han hagut de practicar 10 eutanàsies humanitàries.

En l’actualitat, Sant Feliu té 55 colònies de gats conegudes, 51 de les quals estan gestionades per Projecte Gat. De les 4 colònies restants, en unes s’està pendent de saber qui les alimenta i en d’altres, les persones alimentadores no volen formar part del projecte. Segons els càlculs, aquestes colònies compten amb 550 felins.

A l’activitat hi han assistit l’alcalde, Carles Motas, i la regidora d’Animals Domèstics, Marifé Larragay, que han entregat a les persones alimentadores unes armilles que identifiquen a les persones encarregades d’alimentar aquestes colònies.

El més llegit

I després