En el Butlletí d’Informació Municipal #Guíxols d’aquest mes s’hi ha inserit el reportatge d’un nou projecte en el qual l’Ajuntament de Sant Feliu preveu el cobriment de les rieres de Sant Amanç (que en ajuntar-se amb la de les Comes es denomina Riera del Monestir) i la de Sant Pol en els seus trams finals, més urbans. En el cas de la de Sant Amanç, a partir del carrer Hospital-Plaça Monestir fins el Molí d’en Blanc, paral·lel a l’escola Gaziel, darrera d’El Gas Vell.

De moment s’està a punt de fer la contractació de les empreses  que  redactaran  els projectes tècnics per les  dues  rieres, amb un termini aproximat de quatre mesos per la de Sant Amanç i de dos per la de Sant Pol.

Per a la Riera de Sant Pol, la voluntat de l’equip de govern municipal és dur a terme les obres necessàries per cobrir el tram final, des del giratori on conflueixen la carretera de Sant Feliu a Palamós, la carretera de Castell d’Aro a S’Agaró i el carrer Verbania, fins al tram ja cobert del passeig marítim de Sant Pol i la platja.

Les  futures obres d’urbanització permetran que es pugui allargar l’avinguda de Jaume I (ara tallada per la riera) fins la carretera de Sant Feliu a Palamós.

Quant a la de Sant Amanç, la darrera part és coberta des de principi de segle, i és el que avui dia es coneix com l’avinguda de Juli Garreta i l’interès pel cobriment és comptar amb la possibilitat de disposar d’una nova zona de passeig per a vianants, millorar la salubritat del seu recorregut i permetre que els habitatges també tinguin accessos pel nou carrer, entre altres. La  seva superfície encara està per determinar, així com els serveis que pot incloure, com ara bancs, tipus d’enllumenat, etc.

Ja existia un antic  projecte  de  cobriment  de  la  riera  que  va  fer  l’Agència Catalana de  l’Aigua (ACA) el 2003,  però  se n’ha demanat  un  de nou per  tal  d’adaptar-lo plenament  al  planejament vigent (POUM de  l’any 2006).

Es recalca que l’empresa que resulti seleccionada per fer la redacció d’aquest nou projecte ha de tenir solvència en camps com enginyeria hidràulica i fluvial, amb experiència demostrada en obres d’aquests tipus en els darrers anys.