Dins del Cicle Gaudí, el proper divendres 21 d’abril a les 21:00 hores, es projectarà al Casino Guixolenc el documental “Espanya en dues trinxeres. La guerra civil en color”, un llargmetratge documental dirigit per Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica la Guerra Civil Espanyola des de la distància històrica i amb una nova mirada que permet fer-ho com mai fins ara s’havia fet: en color.

S’han combinat les darreres tècniques digitals amb l’esforç tècnic i creatiu d’un equip de més de 50 persones. S’ha digitalitzat, restaurat i acolorit  el material original filmat entre 1936 i 1939 amb l’objectiu d’apropar aquests documents únics al gran públic i a les noves generacions.

El documental és una producció de Minoria Absoluta  amb la participació de Veo Televisión-DMAX, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Filmoteca Española i a l’ajut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Del documental es fan projeccions de forma itinerant  i a Sant Feliu de Guíxols compta amb el suport de l’Ajuntament  i de l’Agrupació Fotogràfica i cinematogràfica. El preu de l’entrada és de 4,50 euros.

Altres projeccions programades són:
19 de maig a les 21:00h: “A monster calls” (“Un monstruo viene a verme”)
16 de juny a les 21:00h: “Incerta glòria”