I després

Cotxes al parc dels estanys

Compartiu aquesta història

L’aparcament municipal per a autocaravanes de Platja d’Aro ha deixat d’admetre aquest tipus de vehicles des de l’1 d’abril. En el darrer ple municipal, el regidor del PSC Martí Duran va insistir a demanar que el servei es mantingui durant els dotze mesos de l’any, ja que atreu caravanistes que “encara que no facin nit en càmpings generen activitat econòmica al municipi”.
A l’estiu passat, el govern municipal va tancar l’àrea a les autocaravanes per reconvertir l’espai –a tocar del parc dels Estanys– en un aparcament d’autobusos, però el regidor socialista va recordar l’escàs ús que els autocars van fer de l’aparcament l’any passat, mentre que els entorns del carrer París continuaven amb una elevada presència d’autocaravanes.
L’alcalde, Joan Giraut (CiU), va descartar la possibilitat que s’hi estacionin autocaravanes tot l’any, ja que el govern local va acordar amb els càmpings del municipi que l’aparcament només funcionés durant la temporada hivernal, quan els establiments privats estan tancats, per oferir als caravanistes serveis com ara aigua potable i electricitat o el buidatge de les aigües residuals que s’emmagatzemen als vehicles, però que “no té sentit que l’Ajuntament faci competència deslleial” als negocis.
En comptes d’autocars, el recinte es destinarà aquest estiu a l’estacionament de cotxes, i hi instal·laran gàlibs provisionals als accessos perquè no hi puguin passar les autocaravanes. La regidora de Turisme, Imma Gelabert, explicava ahir que a l’estiu els caravanistes podran continuar aturant els vehicles als carrers que hi ha a l’entorn del parc dels Estanys, una pràctica habitual i tolerada per la policia local per a estades curtes. Al carrer, però, els vehicles no disposen de preses d’aigua, electricitat o desaigües, serveis per als quals hauran de recórrer als càmpings.

El més llegit

I després