El Festival de la Porta Ferrada acull aquest divendres, 26 de juliol, l’artista andalusa de referència Niña Pastori que actuarà a l’Espai Port (22:30h) en el marc de la gira Ya no quiero ser. Dos milions de discos venuts i dos Grammy llatins l’han consolidat com un nom imprescindible de la pedrera del nou flamenc. Acompanyada com sempre pel talent del seu marit i productor Chaboli (Julio Jiménez), a la percussió, per Jose María Cortina al piano, Antonio Ramos al contrabaix, Carlos Carmona a la guitarra i els cors d’Antonia Nogaredo i Sandra Zarzana.
El diumenge 28 de juliol, al Teatre Auditori Narcís Masferrer (19h), el reconegut actor Sergi López hi portarà la comèdia existencial Non Solum. Des de la seva estrena el 2005 a Temporada Alta, el muntatge ha rodat el món, ha estat traduït i representat en francès –per estrenar-se a Marsella el 2007 i fer una temporada a París– i ha completat una extensa gira per França, Bèlgica, Suïssa i, fins i tot, la Polinèsia Francesa i l’Amèrica Llatina. Un autèntic ball de personatges, un repertori insòlit d’identitats i una comèdia existencial, caòtica i molt surrealista que parla, en definitiva, de la condició humana.
Comença el cicle “Música a la ciutat”
Aquest dijous arrenca la proposta “Música a la ciutat”, una oportunitat per descobrir o redescobrir espais emblemàtics i racons singulars de Sant Feliu de Guíxols amb música clàssica en directe com a banda sonora i de manera gratuïta.
El primer concert del cicle serà el de la Simfònic Wind Ensemble. Dirigits per Francisco Javier Ros Ortega, la formació de joves músics professionals procedents de diversos punts de la península té per objectiu difondre una agrupació poc comú com és la simfònica de vent, i l’escàs repertori escrit per a aquesta. Actuaran el 25 de juliol a les 19:30h en un dels punts de major vida de la ciutat, la Plaça del Mercat, i oferiran un concert simfònic de vent.
L’endemà, 26 de juliol, ens convidaran a descobrir un repertori per a quintet de metall a la Casa Traschler (C/ d’Antoni Capmany s/n), casa senyorial dins l’eixample de Sant Feliu de Guíxols (19:30h). El seu pati, amb aires romàntics, serà un marc incomparable per escoltar aquest concert de petit format.
A l’agost, aquest cicle portarà el duet Espacios, format per la pianista d’origen cubà Ivet Frontela i el percussionista valencià Cento Carbó, al pati de la recent remodelada Escola de Música (C/ de Capmany, 23-25); el col·lectiu Ensemble Athenea al pati de la cèntrica casa familiar Nadal-Udaeta (C/ del Mall, 21); i tres concerts de Suites i Partites de Bach a l’Espai Carmen Thyssen, on es podrà visitar l’exposició recent inaugurada mentre s’escolta música clàssica.