I després

PRIMERES JORNADES ALTERNATIVES A SANT FELIU

Compartiu aquesta història

Des d’aquest dijous, 25 de juliol fins diumenge 28, se celebren a l’antic hospital de Sant Feliu de Guíxols unes jornades alternatives a través de les quals, els organitzadors volen donar a conèixer unes alternatives mèdiques basades en certes plantes i teràpies que poden alleujar els efectes de diverses malalties.
Tot parteix de l’experiència, després del diagnòstic d’una greu malaltia al guixolenc Josep Maria Funtané que, a partir de la seva experiència personal, es mostra disposat a compartir els beneficis que va experimentar en les sessions de quimioteràpia de tractament del seu càncer, tractaments naturals en els quals assegura que va poder arribar a controlar les nàusees i a poder menjar amb normalitat neutralitzant els efectes secundaris de la radiació.
En les jornades, es fa una combinació entre xerrades i exposició de productes que poden venir des de la planta del cànem i d’altres com l’estèvia, en el cas dels sucres bons. Es parlarà de les propietats de les plantes i quines teràpies es poden aplicar, no només en casos diagnosticats sinó també de forma preventiva.
Es farà un horari partit de matins i tardes i, a partir de les 6 de la tarda, és quan es portaran a terme les xerrades a l’antiga capella de l’hospital. En les xerrades intervindran tant metges com professionals especialitzats en les medicines alternatives.
També es presentarà el projecte d’una fundació a través de la qual, a partir del 2014, permetrà fer actuacions a nivell mèdic per obtenir dades en benefici dels pacients.
Quant a les plantes que s’hi exposen, Josep Maria Funtané comentava a la nostra emissora que, no només s’hi exposaran plantes destinades a tractaments del càncer sinó que n’hi haurà d’altres, com per exemple; per al glaucoma, diabetis, pressió arterial, etc. així com productes derivats que assegura que aporten grans beneficis a els pacients.

FALDILLA

El més llegit

I després