Sant Feliu de Guíxols torna a fer una important aposta pel teatre, la música i les arts escèniques en general, de caire professional i recuperant, sota la capçalera de “Guíxols Escena”, set destacats espectacles al Teatre-Auditori Narcís Masferrer, a preus molt assequibles, amb protagonistes mediàtics que lideren diversos gèneres entre els quals s’hi troben Pere Arquillué, Joan Pera o Jose Corbacho entre altres.
El certamen començarà del 19 d’abril i tancarà el 22 de juny.
En aquesta mateixa pàgina, i a través de la nostra emissora, us oferirem tota la informació de cada espectacle individualitzat, així com entrevistes prèvies amb els protagonistes.
Tot recordant que la venda anticipada d’entrades es porta a terme a l’Oficina de Turisme (vestíbul del Monestir), us acostem un primer avançament dels espectacles programats a través de les següents fitxes tècniques:

“PRIMER AMOR”
Dissabte 19 abril – 21.30h
Amb PERE ARQUILLUÉ
Entrada general 15 eur. Reduïda 12 eur.
Autor: Samuel Beckett
Direcció: Àlex Ollé i Miquel Górriz
Bitò Produccions
Pere Arquillué protagonitza en solitari una peça a mig camí entre la comicitat i el patetisme, entre l’humor i la tragèdia.
Hem de riure o hem de plorar davant la monstruosa descripció (i únic) amor del protagonista d’aquesta peça?
I és que Samuel Beckett ens col·loca, en aquesta obra, davant d’una història d’humor tràgic.

TRIO RODIN
Dissabte 26 d’abril – 20.30h “De l’Estructura a la Llibertat”
Entrada general 10 eur. Reduïda 7 eur.
Carles Puig, violí
Esther García, cello
Jorge Mengotti, piano
La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), el BBVA i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ofereixen aquest concert. El Trio Rodin, guanyador del XI Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra, ha actuat a diversos escenaris d’Holanda, Itàlia, Irlanda i Espanya. “De l’estructura a la Llibertat”, combina la interpretació de peces de Haydn i Brahms, obres basades en estructures tant formals com harmòniques amb la interpretació, a la segona part, de peces de Piazzolla i Bunch, inspirades en músiques més lliures com el tango i la música moderna.

AFTERPLAY
Diumenge 4 de maig – 19h
Entrada general 12 eur. Reduïda 10 eur.
De Brian Friel
Direcció: Imma Colomer
Intèrprets: Fina Rius i Toni Sevilla
Mola Produccions
Trobada fortuïta de dos personatges de dues obres diferents de Txèkhov en un cafè de Moscou a principis de 1920. Presents en aquesta trobada hi ha Andrei Prozorov, el germà indecís de Les tres germanes -l’última vegada que el vam veure va ser vivint el seu fracàs matrimonial, abandonat per la seva dona, fent-se càrrec dels seus fills i obligat a hipotecar la finca de la família per pagar deutes de joc, i Sonia Serebryakova, la neboda de L’Oncle Vània, l’anònima protagonista de la casa, que està perdudament enamorada del metge de família, Astrov, vint anys després en la seva solitària solteria.

JOAN PERA – “Fer riure és un art”
18 de maig -19h
Entrada general 17 eur.
Reduïda 14 eur.
Autor: Joan Pera
Director: Martí Torres
Intèrpret: Joan Pera
Focus Teatre
En Joan Pera apareix sense voler enmig d’una conferència sobre l’art de fer riure i intenta donar resposta a la pregunta de si per fer RIURE s’ha de perdre la dignitat. L’actor recrea anècdotes divertides de la seva vida i es pregunta si la gent se’n riu d’ell o de les seves desgràcies, que tothom es fa seves. En Joan desmuntarà algunes de les tesis escrites sobre l’humor. La gent riu perquè és divertit. Què? Qui? Les situacions, o en Joan? Totes dues coses.

 COBLA CIUTAT DE GIRONA
Dissabte 31 de maig – 21.30h
HOMENATGE A LLUÍS LLOANSÍ
Entrada gratuïta, sense numerar
Amb motiu del centenari del naixement del compositor guixolenc Lluís Lloansí Marill (1914-2009) s’interpretaran sardanes  representatives de la seva obra dedicada a la composició de sardanes del mestre.
Direcció: Jesús Ventura

CORBACHO 5G
José Corbacho
Entrada general 15 eur. Reduïda 12 eur.
Autors: José Corbacho, David Escardó, Juan Cruz, Tomás Fuentes, Pep Bras
Dirigida i interpretada per: José Corbacho
El Terrat
Un espectacle teatral on José Corbacho utilitza com a excusa les noves tecnologies per parlar, o millor dit riure, de tot una mica: dels homes, de les dones, de la parella, dels fills, d’Internet, de les xarxes socials, la política, el futbol, la religió, la televisió, el cinema, el teatre, les videoconsoles, els gossos, els gats, la monarquia, els Reis, el Pare Noel, les princeses, els gendres… No s’escapa ningú. A més a l’obra tot és possible, i sobretot en aquest espectacle els espectadors juguen un paper molt important.

 “PULMONS”
Diumenge 22 de juny – 19h
Entrada general 12 eur. Reduïda 10 eur.
Autor: Duncan MacMillan
Direcció: Marilia Samper
Intèrprets: Pau Roca i Carlota Olcina
Sixto Paz Produccions
En un moment d’ansietat global, terrorisme, canvi climàtic i inestabilitat política, una jove parella contempla tenir un fill. Si s’ho pensen massa, no ho faran mai. Però si no s’ho pensen bé, podria ser un desastre. Volen fer-ho basant-se en les raons correctes però… quines són les raons correctes? I què serà el primer en destruir-se, el planeta o la relació? Duncan Macmillan dóna veu, a través de dos personatges imperfectes però profundament humans, a una generació per la qual la incertesa és una forma de vida.