I després

Professors i famílies de l’escola Gaziel, opten per fer una “tancada indefinida” a partir d’aquest divendres, amb l’objectiu de reivindicar que no es tanqui la línia de p3

Compartiu aquesta història

Com es recordarà, les AMPA de les escoles de Sant Feliu de Guíxols es van manifestar el passat 16 de maig contra la decisió del Departament d’Educació de la Generalitat d’eliminar una de les dues línies de P3 que té el Gaziel de la Ciutat.

Ahir al matí va haver-hi una roda de premsa en la qual es van reunir el president de l’AMPA del Gaziel, Daniel Puntunet juntament amb d’altres representants del centre i també els portaveus nacional i de Girona de la USTEC (Sindicat d’Ensenyament de Catalunya), Ramon Font i Xavier Díez.

Segons declaracions de Daniel Puntunet a Ràdio Sant Feliu,
“en la reunió es van tractar temes com en quin moment es trobava la supressió de les línies de P3, un problema que no passa solament a Sant Feliu de Guíxols sinó que també a nivell de Catalunya i Espanya. Un altre dels punts importants va ser l’eliminació del personal docent que es fa càrrec d’aquestes línies, ja que hi hauran molts professors/es que es quedaran sense feina i també la pujada de les ràtios. Evidentment si es suprimeixen línies de P3, implica que tots aquests alumnes s’han de repartir en els diferents centres educatius de la ciutat. Per tant, amb aquesta pujada de les ràtios a les classes, el nivell educatiu baixa. La retallada faria que les altres classes de P3 de Sant Feliu de Guíxols quedarien amb unes ràtios de més de 25 nens de 3 anys per línia amb un sol mestre. L’alarma que tenen tots el pares és sobretot que amb aquesta reducció estan afectant a un tema tant important com és l’educació dels nostres fills”.

El president de l’AMPA del Gaziel indica que comencen una tancada indefinida a partir de divendres: “Arribats a aquest punt, aquest divendres a partir de les 16.30h, fem una tancada indefinida a l’escola fins que no tinguem cap tipus de comunicat oficial per part del departament d’Ensenyament de la Generalitat. Llavors aprofitant que el diumenge tenim el dia de l’escola, volem fer d’aquesta jornada festiva, que sigui també reivindicativa, amb tallers, partits de futbol, ambientar amb música, etc…amb totes les famílies del centre i de fora que ens dónen suport a aquest manifest. A partir del dilluns, sortirem del centre a les 8.30h quan comencin les classes i quan les finalitzin a les 16.30 tornarem a entrar, dormint allà, gràcies també al suport del claustre del centre que ens cedeix el gimnàs per fer-ho. I així cada dia fins a rebre algun comunicat. De moment la resposta del director territorial del Departament d’Ensenyament a Girona, Martí Fonolleras, és que el seu propòsit és ferm i que la intenció és suprimir aquesta línia de P3”.

 

 

El més llegit

I després