I després

PRIMERES MULTES PER HABITATGES DESOCUPATS

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha començat a aplicar les primeres multes (en forma de recàrrecs a l’Impost de Béns Immobles) a tots aquells habitatges d’ús residencial desocupats amb caràcter permanent que són propietat de les entitats bancàries. De moment, el passat mes d’abril, es varen fer 39 liquidacions amb aquest recàrrec extra a nom dels principals bancs i immobiliàries existents.

Aquesta mesura té el seu origen en una modificació de les Ordenances Fiscals que es va aprovar en el Ple municipal de 22 de desembre de 2015. La mesura preveia un recàrrec del 50% als immobles d’ús residencial, “propietat de les entitats bancàries o financeres, empreses immobiliàries depenents d’entitats bancàries o financeres que es trobin desocupats de forma permanent i continuada durant més de dos anys sense causa justificada, ja que aquesta desocupació afecta la funció social de l’habitatge”.

Per aplicar aquest recàrrec, el Servei Municipal d’Habitatge ha confeccionat els cens dels habitatges desocupats propietat de bancs o de les seves immobiliàries. En paral·lel, el departament de Gestió Tributària de l’Ajuntament ha tramitat les liquidacions corresponents.

El més llegit

I després