La jubilació, exposició i conservació dels gegants de Sant Feliu de Guíxols, Angelina i Feliu, es troba més a prop després que s’aprovés una moció del grup municipal de CiU en el darrer ple municipal ordinari, on es demanava la seva museïtzació i la creació de noves figures.

La iniciativa fou aprovada per unanimitat després de que CiU acceptés una esmena per part del govern en la qual no fos obligatòria la museïtzació, sinó que es poguessin exhibir en qualsevol altre àmbit municipal més públic i es va posar com exemple el cas de Palamós, que els acull a la biblioteca municipal.

En la moció s’especifica que els gegants, anomenats Angelina i Feliu, en honor als patrons de la ciutat, la Mare de Déu dels Àngels i Sant Feliu, es troben en un estat precari de conservació, que són utilitzats en totes les sortides de la Colla Gegantera Ganxona i en diversos actes que tenen lloc en el nostre municipi, van ser encarregats l’any 1954 als tallers “Ingenio” de Barcelona. Es van fabricar, com era típic en aquell moment, amb un esquelet de fusta i un recobriment de cartró pedra que va ser acompanyat amb robes confeccionades per modistes de Sant Feliu.

CiU hi destaca que són un bé patrimonial, que  formen part de la història recent i de les tradicions culturals de Sant Feliu de Guíxols i a nivell nacional, ja que són dels gegants en actiu més antics de Catalunya però que han patit diversos accidents a causa de les dimensions i del pes dels materials de l’època. Consideren que s’han de restaurar i exposar, al temps que sol·liciten nous personatges elaborats amb materials més lleugers.

Per tancar el punt de l’ordre del dia, l’alcalde va fer una crida a totes aquelles persones que es vulguin afegir al col·lectiu de la Colla Gegantera Ganxona en la nova etapa que ha iniciat per continuar fent una tasca imprescindible amb la seva presència, tant en les celebracions de festes a Sant Feliu com en les trobades que es convoquen fora de la ciutat.