I després

Primer Ple i primers confrontaments en la línia de la passada legislatura a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

No ve haver-hi ni exercicis d’escalfament ni intercanvi de presents. Tampoc no es va perdre temps per estudiar al rival. Dels 21 regidors de l’Ajuntament de Sant Feliu, tres anaven de cara a barraca marcant territori des del minut zero. Els tres han passat per l’alcaldia, tenen taules i domini de la situació.

Hi havia expectació. Comença el Ple i Motas (TSF) no tarda ni mig minut a intervenir per una qüestió de forma atès que la presidència passa per alt que és un Ple Extraordinari i Urgent i llegeix una cataracta d’articles que així ho disposen. Primer cop d’efecte i es vota la urgència sense problema.

Es van aprovant els punts amb la majoria dels grups del govern on es fan els nomenaments pertinents de tinents d’alcalde, portaveus, delegacions, representants d’organismes, periodicitats de les reunions, plens, juntes, etc.

Arriba el punt número 9 on es proposa un “suplement de crèdit de retribucions i indemnitzacions als càrrecs electes” del voltant de 50.000 €.

Les dues parts porten els seus apunts per justificar les seves intervencions, i les seves versions, d’un dels punts calents de la nit.

Motas va directe al crèdit argumentant, enmig d’un mar de xifres, que no és moment de fer la despesa per sis mesos i que el crèdit és un dispendi excessiu i innecessari. Pere Albó porta uns altres números a través dels quals assegura que aquest govern té uns sous inferiors als del govern de Motas.

S’acaben els dos torns d’intervenció i Motas se sent al·ludit però l’alcalde diu que Pere Albó, simplement, s’ha limitat a rebatre els seus arguments. Motas obre micròfon amb insistència i l’alcalde, amb el control a distància el desconnecta i li recorda que no s’ha de confondre, que l’alcalde no és Carles Motas sinó que és ell i que els criteris referents a les al·lusions s’apliquen des de l’altra banda i considera que el debat està tancat.

Motas s’ha de resignar i aprofitarà el torn del punt següent per continuar insistint en la qüestió mentre Pere Albó l’acusa de demagog i insisteix en què els seus números són els reals.

Encara ens tenien reservat un cruament d’acusacions, desqualificacions i joc d’interruptors incidint en la mateixa dinàmica, moment del qual hem fet un extracte i un muntatge sonor que podeu escoltar a continuació a més d’opinions post-Ple dels dos debatents que accedien a parlar per la nostra emissora.

Com sempre fem, a l’hora d’extreure tall de veu d’un debat, i per tal que no hi hagi cap mena de recel, us recordem que el Ple sencer, sense talls, el trobareu al nostre apartat “A la carta” d’aquest mateix web.

[audio:http://www.rsf.fm/audio/resum_ple.mp3]

El més llegit

I després