I després

Calen foc de matinada a la porta de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Compartiu aquesta història

Pels volts de les 5 de la matinada del dissabte a diumenge es va donar el senyal d’avís per un foc que s’havia produït a la portalada d’accés (per la banda de la plaça Mercat)

La poca informació de què disposem a través de de dos regidors consultats, és que varen intervenir bombers i també es va comptar amb la presència dels Mossos i Policia Local, al front de la qual es va incorporar el regidor Francisco Cárdenas, que anava a la recerca d’un joc de claus per no haver de malmetre més la porta de fusta.

Cárdenas, declarava que no hi ha més informació i que la policia està recollint mostres per tal de poder detenir als responsables. També ha comentat que ha demanat posar una càmera a cada accés a l’Ajuntament i lamentava que una porta de la qualitat i de l’antiguitat com l’afectada serà difícil de restaurar a més de considerar que una de ferro no lluirà tant en un edifici tant particular com la casa consistorial.

Segons Cárdenas al voltant de les 5 de la matinada el varen trucar per informar-lo dels fets i, en accedir a l’edifici, estava completament ple de fum que s’escampava especialment per la darrera planta (urbanisme i secretaria) a través del gran cel obert.

Sembla que el foc hauria estat provocat, presumptament, amb algun líquid inflamable ja que en el perímetre no hi ha la possibilitat que accidentalment es pugui produir un curtcircuit i per fer cremar el gruix de la fusta de la porta cal algun propagador complementari.

Fa uns anys ja es va produir un incident similar però el líquid es va llançar a la superfície de la porta que tot i que va quedar socarrimada, l’afectació va ser únicament superficial. En aquella ocasió hi havia almenys una persona del servei de neteja que va quedar tancada a l’ascensor però que es va poder evacuar sense problema.

En aquesta ocasió la porta ha quedat molt més malmesa i el líquid s’hauria dipositat al terra, la qual cosa podia haver facilitat que les flames anessin devorant les arestes que fan ajustar les diverses obertures d’aquest tancament.

 

 

El més llegit

I després