I després

PREVENCIÓ CÀNCER DE COLON A SFG

Compartiu aquesta història

Un total de 7.666 persones d’entre 50 i 69 anys de l’àrea bàsica de salut (ABS) de Sant Feliu de Guíxols seran convidades a participar en el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte entre aquest mes i fins al proper mes de juny segons informa el diari El Punt. Sant Feliu de Guíxols és la quarta ABS de la regió sanitària de Girona on s’implanta el programa, que es va iniciar ara fa un any a Torroella de Montgrí, seguit per la Bisbal i Palafrugell. Aquesta ABS dóna servei als municipis de Castell-Platja d’Aro-S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.
A més, s’ha ampliat un mes el termini que es va donar als habitants de l’ABS de Palafrugell per participar en aquest pla. Així, els veïns d’aquesta zona que encara no hi han participat disposen fins al dia 28 de febrer per fer-se la prova de detecció precoç de càncer de còlon i recte. Aquesta ampliació respon a la voluntat d’incrementar l’índex de participació en el programa en aquesta ABS, que comprèn els municipis de Palafrugell, Begur, Mont-ras, Pals, Regencós i Torrent. Fins la setmana passada, havien participat un 30% de les persones convidades.
El programa es va començar a implantar a l’ABS de Torroella de Montgrí, on es va aconseguir una participació del 46% de la població diana i va seguir per la Bisbal d’Empordà, amb un 38% de participació. El desplegament del pla al Baix Empordà s’acabarà aquest any a l’ABS de Palamós.

El més llegit

I després