Aquesta setmana alguns usuaris de “La Caixa” de Santa Cristina d’Aro s’han emportat una desagradable sorpresa en rebre avisos o bé en repassar el seu compte bancari atès que uns delinqüents varen manipular el caixer automàtic instal·lant un dispositiu que actuava sobre la banda magnètica i una càmera, amb la qual cosa aconseguiren les dades de la tarja i el número PIN dels usuaris.
Un dels afectats es va personar a les oficines després que, a través d’Internet detectés el dimecres a la nit moviments de 1.500, 800, 500 i 300 euros. Amb l’angoixa evident es va personar a l’entitat bancària on declarava que se li va notificar que hi havia una cinquantena de persones afectades però, que en el seu cas, en sobrepassar la primera xifra el crèdit restringit, tot i que constava la notificació de l’extracció d’aquestes quantitats, el sistema no els va proporcionar els diners però que hi ha casos en els quals se suposa que si que els varen extreure i encara cal saber si s’han efectuat compres per Internet, entre altres usos.
Els Mossos d’Esquadra confirmaven el succés i el divendres a la tarda hi havia interposades set denúncies però cal tenir en compte que no tothom mira els seus comptes a diari ni rep notificacions a l’instant.
Els Mossos d’Esquadra no han aportat més informació a l’espera d’identificar els delinqüents a través de les imatges captades per les càmeres de seguretat de l’entitat del carrer Teulera de la població veïna.
Cal, per tant, estar alerta atès que aquesta pràctica força habitual a les grans ciutats no és freqüent a la nostra zona i els usuaris estan confiats a l’hora d’enretirar els seus diners.
En aquests dies també s’ha donat la veu d’alerta d’una banda que utilitza el truc del retrovisor, provocant petites topades amb el cotxe i simulen que es posa al telèfon una empresa d’assegurances que aconsella a la víctima que pagui amb el que porti al damunt als “afectats” per la topada per liquidar l’incident. De moment s’ha detectat a La Garrotxa.
I també l’OCU avisa que en corre un altre a través del mòbil en el qual es fa una trucada perduda del número 91 114 06 80 a l’espera de que es torni la trucada per veure de qui es tracta (té prefix de Madrid) i asseguren que pot tenir un cost de 1.500 euros.