La titular del jutjat ha enviat a presó provisional comunicada i sense fiança set dels setze detinguts en l’operació ‘Pinyataires’. Després d’una jornada maratoniana amb passos a disposició judicial fins a les onze de la nit, la jutgessa ha enviat quatre dels sospitosos a la presó de Figueres i a tres més a la de Girona.
El jutjat imputa a la banda organitzada sis assalts violents, dos d’ells en grau de temptativa. El primer dels assalts va ser l’11 de setembre del 2013, quan quatre encaputxats van entrar a robar a una casa de Matadepera (Vallès Occidental). Allà, van lligar el matrimoni i els van amenaçar amb ganivets per aconseguir que revelessin on era la caixa forta. Després, van ruixar la parella amb gasolina i els van amenaçar de calar-los foc.
Entre els assalts pels quals els han enviat a presó també n’hi ha un a Vilobí d’Onyar (Selva) i la resta són al Baix Empordà, a Calonge i a Platja d’Aro. Dos dels assalts serien en grau de temptativa, perquè en un dels casos van intentar entrar en dues ocasions a una casa però no se’n van sortir i el segon assalt frustrat va ser el de diumenge passat quan els lladres van entrar a una casa de Platja d’Aro però dins ja els esperaven els Mossos d’Esquadra per detenir-los.
De moment, el jutjat atribueix sis assalts violents a la banda però no es descarta imputar-los altres robatoris en casa habitada més, com el de Campllong, durant el qual els assaltants també van ruixar amb benzina les víctimes. A més, també els imputen una conspiració per delinquir perquè, segons apunta la investigació, van començar a seguir un empresari perquè era una víctima potencial.
A banda dels assalts, el jutjat també ha enviat a presó alguns dels detinguts a qui relaciona amb dotze robatoris amb força.
Segons la investigació, la banda estava perfectament jerarquitzada i tenia un líder, que també participava en els assalts. Entre els suposats lladres a qui ha enviat a presó, hi ha els tres a qui van sorprendre ‘in fraganti’ en el darrer assalt frustrat i també un jardiner que seria l’encarregat de localitzar objectius per a la banda i controlar els horaris dels propietaris.  ACN

ALI FACE