I després

PRESENTEN LA NOVA SETMANA DEL CONTE A SFG

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols organitzarà del 10 al 12 de juny el certamen “Explica’m, primera fira del conte i altres històries”. Amb aquesta iniciativa es pretén un cap de setmana temàtic on la cultura, les històries, l’espectacle de carrer, la il·lustració i altres aspectes relacionats amb els contes inundin la ciutat. Es tracta de submergir-se durant dos dies i mig en un univers per a un públic familiar, que abasta des dels joves, els infants, els grans i els adults.

Des de divendres fins al diumenge Sant Feliu de Guíxols tindrà una potent oferta d’espectacles i esdeveniments, així com una fira integradora que té com a referent el conte, la narració i la imaginació. Una aposta cultural i turística, en diferents escenaris, i on tindrà molt protagonisme el carrer. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols hi vol destinar recursos, per tal de fer uns dies de somni.

El ric univers d’aquesta iniciativa mostra que es vol anar molt més enllà d’una fira del conte tradicional: s’obre a un gran ventall tant de públic com de professionals que hi vulguin participar. Està oberta al públic local, als visitants, als contacontes, als il·lustradors, als rondallaires, als explicadors d’històries, o simplement a tota persona que vulgui jugar amb la imaginació.

Contes de fades, de mariners, de gripaus i granotes, històries de somni, reis i princeses, alguna bruixa (bona) i nombrós teatre per a un públic familiar. Tot en un cap de setmana on es podrà contemplar, a banda dels espectacles, una fira amb més de 100 estands i parades dedicades al món del conte: il.lustradors, editorials, nombrosos tallers, etc.

Es vol, alhora, una posada a escena d’espectacles itinerants, a l’aire lliure, amb una picada d’ullet a la participació de diferents col·lectius de Sant Feliu de Guíxols que poden estar més vinculats al món de la literatura, així com també el teatre, les arts escèniqeus, la il·lustració i arts visuals en general. La imaginació, que no té límits, és l’únic límit.

No només hi ha el món del conte: també els restaurants, els hotels, el comerç local hi tenen una cabuda. Es faran també nombrosos tallers temàtics, a través de les empreses certificades en Turisme Familiar. Al llarg de tota la trama urbana de Sant Feliu de Guíxols es respirarà la màgia de les historietes, del conte, de la narració. Packs comercials, allotjaments amb descomptes, menús infantils, aparadors guarnits, … tot Sant Feliu de Guíxols es reinventarà i us explicarà una història.

“Us imagineu una sortida amb càiac a la recerca d’un tresor? O una gimcana per rescatar una donzella? Anar a la recerca d’un botí amagat vora un campant indi? Us imagineu els vostres infants participant d’aquests somnis, que durant dues dies tindran vida?

Tothom n’és protagonista, i quants més millor!”

*Tota la programació en aquest arxiu: PROGRAMACIÓ, ESPAIS I HORARIS

El més llegit

I després