I després

PRESENTEN LA CAMPANYA DEL PEIX BLAU

Compartiu aquesta història

El proper divendres 19 de maig comença la campanya del Peix Blau Ganxó. Des d’aquell cap de setmana fins al 18 de juny Sant Feliu de Guíxols viurà el seu certamen gastronòmic més rellevant, que aquest any compleix 25 anys.

Vint-i-cinc anys des d’aquella primera campanya del Mes del Peix Blau Ganxó del 1993, que intentava posar en valor les moltes espècies de peix blau que es capturen al nostre litoral i les convertia en producte de promoció de la ciutat, de la mà dels restaurants de casa nostra.

Aquest dilluns s’ha presentat a tocar de la llotja de pescadors del port amb la presència de representants de totes les esntitats i establiments participants i amb parlaments del regidor de Turisme, Salvador Calabuig, de l’exregidor José Antonio Donaire i de l’alcalde, Carles motas.

En aquesta 25a edició participaran un total de 15 establiments; 7 amb menús: Barcarola Hotel-Restaurant Les Dunes, Cau del Pescador, El Ginjoler, La Pansa, La Proa, Marabú, Sant Pol Hotel-Restaurant; i 8 amb plats: Cas Romagué, Catalunya, Culture, El Tinglado, La Gaviota, Nou Casino La Constància, SQR Cafè i Taverna del Mercat. A més del tradicional còctel especial de La Goleta i el pa d’havanera i coca de pa d’havanera de Ca la Nati.

El principal objectiu d’aquest any serà vincular la celebració de la campanya a la filosofia dels restaurants i productes Km 0. Es vol, per tant, prioritzar el peix capturat aquí i reconèixer el mèrit dels pescadors locals.

Els restaurants participants oferiran dos menús dins la campanya promocional, que tindran preus fixos; hi haurà un menú de 25 euros, i un altre de 35 euros, iva inclòs. La diferència entre preus ve motivada per diferents factors, com per exemple el nombre de plats a escollir.

Els menús inclouen peix blau, tant en els entrants com en els plats centrals. La imaginació de les cuines farà la màgia. Hi haurà, alhora, una modalitat d’un sol plat i dues copes de vi de la campanya, a un preu tancat de 10 euros.

Com que la ciutat celebra aquest aniversari, es farà un acte d’homenatge als cuiners, restauradors i entitats que han fet possible la celebració dels 25 anys de la campanya i de totes les activitats gastronòmiques i promocionals a l’entorn del Peix Blau Ganxó.

Com a activitat paral·lela es farà un show cooking de cuina del peix blau cada dissabte de la campanya de la mà d’un cuiner participant diferent cada dia on explicarà un plat de peix blau de cuina tradicional o creativa al Mercat Cobert a partir de les 10 h.

El més llegit

I després