I després

PRESENTEN EL CONCURS DE TEATRE AMATEUR

Compartiu aquesta història

L’Agrupació Teatral Benet Escriba de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament van presentar dimarts 6 d’octubre, l’onzè Concurs de Teatre Amateur ciutat de Sant Feliu de Guíxols.
En nom de l’Agrupació teatral, Roser Descayre i Antònia Garcia van explicar que la tradició teatral a Catalunya es manté ferma, amb més de 300 grups federats al llarg del país. “Això implica que quan hem de fer la selecció per cada edició del concurs tenim una gran responsabilitat, perquè l’oferta existent sol ser molt bona arreu”, van dir.
De cara a l’onzena edició, Descayre indicava que “com que també tenim una idea de tot allò que vol el públic, a partir de les votacions populars, podem dir que enguany encertarem”. Hi ha presència de comèdia, musicals i també hi ha gènere negre i intriga”.
Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa (el 2004) han passat per Sant Feliu de Guíxols 113 companyies de Catalunya. 86 són de la demarcació de Barcelona (on coincideix que també hi ha més grups federats) , 11 de Girona, 10 de Tarragona, 2 de Lleida, 3de Mallorca, 1 d’Astúries i 1 de Gandia.
Pel que fa a espectadors, han passat pel Teatre Auditori Narcís Masferrer 14.837 persones en els darrers deu anys. L’interès, especialment des dels últims anys, va en la línia d’implicar més els joves i els estudiants de Sant Feliu de Guíxols, amb obres que van des d’autors com Txèkhov, Priestley o Eduardo de Filippo.
Tant per l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, com pel regidor de Cultura, Jordi Vilà, el concurs de teatre amateur té una vitalitat excel.lent, i aporta una programació que “la ciutat s’ha fet seva i ara ja resulta imprescindible per entendre la tardor-primavera-hivern a Sant Feliu”.

Programació
Després de fer un intens procés de preslecció, aquestes són les obres triades per aquest XIè concurs, i una sinopsi de cadascuna.
Les obres van des del 18 d’octubre fins al 3 d’abril de 2016, i es representen al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, a la tarda de diumenge. El preu de les entrades és de 8 euros, encara que hi han abonaments per a tres obres (que rebaixen l’entrada a sis euros), o un abonament total de temporada, que permet veure deu obres a cinc euros cadascuna.
18-10-15. Grup de T. Filagarsa de Molins de Rei. Obra “KBARRET25” (Creació pròpia)
01-11-15 G. de T. Sant Hilari i G. de T. La Clau, de Sant Hilari i Santa Coloma de Farners, porten obra “VUIT DONES”, de Robert Thomas
22-11-15 A. G. de T. Fatalitats, de Viladecavalls. Interpretaran l’obra “REVOLT PERILLÓS”, de J. B. Priestley
13-12-15 Grup Escènic de Navàs, interpretaran “COBEJANT EL GENET”, de Josep Mª Simó
10-01-16 G. de T. Paranys Sant Joan de Vilatorrada portaran a escena la creació pròpia “AMB ELS PIXATS AL VENTRE”.
24-01-16 Enric Borràs del C. Parroquial (de Sant Feliu de Llobregat), portaran “AGNÈS DE DÉU”, de John Pielmeier
14-02-16 Pierrot Teatre, de Centelles, porten a Sant Feliu de Guíxols LES TRES GERMANES, d’Anton Txèkhov
28-02-16 L’Escotilló G. de T. Vilanova i la Geltrú porten ”
EL NOM”, de A. de la Patelière
13-03-16 Els Carlins del Casal Familiar i Recreatiu, de Manresa, interpretaran L’ART DE LA COMÈDIA (d’Eduardo de Filippo)
03-04-16 Acte Quatre Granollers, amb “LES NOIES DEL CALENDARI”, de Tim Firth

El més llegit

I després