I després

PRESENTAT EL CATÀLEG DE GARRETA

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través de l’Arxiu Municipal, ha penjat a la xarxa el catàleg de l’obra musical completa de Juli Garreta i Arboix (1875-1925).
La presentació del catàleg en línia de l’obra musical completa de Juli Garreta s’ha fet a la Sala de Congressos de Sant Feliu de Guíxols (Monestir) a les 10 del matí. Seguidament la Cobla Sant Jordi ha estrenat, a l’església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels, les sis sardanes inèdites presentades per Garreta el 1907. Les sardanes porten per títol Visió, Enyorança, Flor de Ginesta, Oratges d’estiu, Viola i La pubilla del mas Gran. L’acte s’ha tancat amb la interpretació de Juny, himne oficial de Sant Feliu de Guíxols.
Garreta és considerat una de les figures més rellevants de la música contemporània catalana, autor d’una obra que transcendeix el seu Sant Feliu natal. Conegut sobretot com a compositor de sardanes, també conreà altres gèneres musicals com la música de cambra i la simfònica.
El catàleg comprèn més de 200 obres i és fruit d’una recerca exhaustiva realitzada pels musicòlegs Joaquim Rabaseda, Joan Gay i Marisa Ruiz per encàrrec de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu. El projecte ha estat desenvolupat online per Esteban Abdala a través del web www.socsantfeliudeguixols.com.
De moment ja hi ha accessibles 7.500 documents digitalitzats d’un total de 12.000, que inclouen alguns materials de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu, les partitures i particel·les originals de Garreta que es conserven al Centre de Documentació l’Orfeó Català (Barcelona), així com l’arxiu privat de la família Ferrer de Palafrugell, emparentada amb el músic i que conserva interessant material que veu la llum per primera vegada. En alguns casos també és possible escoltar un enregistrament sonor de la peça, gràcies a les aportacions de col·leccionistes privats com el Sr. Antoni Torrent (Vilassar de Mar) o d’entitats com Tritó Edicions.
El catàleg de l’obra musical completa de Juli Garreta és un primer pas de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols per difondre el patrimoni documental musical dels compositors de renom que ha donat la ciutat. Després de Garreta, es preveu la continuació del catàleg en línia amb la divulgació de l’obra de Josep M. Vilà Gandol, Josep Gravalosa Geronès o Lluís Lloansí Marill, dels quals l’Arxiu Municipal conserva els fons documentals.

El més llegit

I després