I després

SIGNEN EL PACTE LOCAL PER L’OCUPACIÓ

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 8 de maig, s’ha presentat el Pacte Local per l’Ocupació de Sant Feliu. La presentació d’aquest primer pas s’ha realitzat a les dependències de la Cambra de Comerç, amb el seu president, Joan Puig, i responsables polítics de l’Ajuntament, l’alcalde Joan Alfons Albó i el regidor de Promoció Econòmica Juanjo García i la responsable de l’Àrea, Anna Laura Molero..
“És un document que ha de créixer, un compromís, que conté un treball estructural i tècnic, que ha de ser completat, concretat i alimentat amb els esforços dels diferents implicats en la creació d’ocupació: empreses, comerç, Ajuntament, Cambra, així com els agents econòmics i socials de la ciutat i el seu sistema urbà amb l’objectiu comú de treballar en pro de la reactivació econòmica per a la recuperació del mercat laboral.
El creixement econòmic i la creació d’ocupació depenen en gran mesura de l’esforç sostingut en la millora de la qualitat de l’educació, la formació tècnica, la formació especifica sobre autoocupació i creació d’empreses, la formació per l’ocupació i la simplificació i millora del marc legal que regula l’activitat econòmica i el treball”.
Es va comentar que en l’àmbit local cal una aposta, un compromís, conjunt, per incentivar la reactivació econòmica i la recuperació de l’economia productiva, promovent així í la creació de llocs de treball.
Es considera que l’atur també s’ha de combatre amb mesures que permetin que col·lectius específics, amb elevada possibilitat de pèrdua del seu lloc de treball, es mantinguin ocupats, i conseqüentment, evitar un important risc d’exclusió social, especialment d’aquelles persones que poden tenir més dificultats per tornar a trobar feina.
La intenció és que les accions que es programin conjuntament han de permetre la racionalització i la coordinació de les actuacions que es porten a terme en la lluita contra l’atur i per una ocupació de qualitat d’una forma integral i integrada.

El més llegit

I després