I després

Presentació llibre de J. Armangué a Casa Irla

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte dia, 27 d’octubre, a les 18 h Presentació del llibre Una idea de l’Empordà dins l’espai català transfronterer de Joan Armangué. Presentarà l’acte el vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó.

Joan Armangué i Ribas, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB i alcalde de Figueres (1995–2007), és autor de diversos llibres i publicacions. La conferència Una idea de l’Empordà dins l’espai català transfronterer es basa en el llibre publicat sota el mateix títol (Edxs edicions, 2011).

L’autor hi planteja la convicció profunda que l’Empordà d’avui vol ésser quelcom més que un mite, que considera el paisatge com un element irrenunciable de la identitat empordanesa i que la qualitat de vida i benestar dels empordanesos és la fita prioritària en la construcció del futur de l’Empordà. D’un futur que es desenvoluparà en un nou marc regional, l’Espai Català Transfronterer, dins el qual l’Empordà ha d’enfortir la seva centralitat.

Des d’aquesta perspectiva, s’analitza l’Espai Català Transfronterer dins el marc de l’Euroregió; la influència i les relacions transfrontereres de l’Empordà com a element de desenvolupament social, econòmic i cultural. L’Empordà com a xarxa d’àrees urbanes, per a superar la vella divisió administrativa entre Alt i Baix, i com a espai de centralitat dins l’arc mediterrani transpirinenc.

L’Empordà cruïlla de camins; les comunicacions en xarxa com a element d’articulació i estructuració de les relacions transfrontereres. I finalment, enfortir la competitivitat i la complementarietat de l’economia empordanesa, davant un procés d’igualació de preus dins l’Espai Català Transfronterer.

*Gratuït. Més informació al tel. 972.11.74.39 o adreçant un correu a casa@irla.cat

El més llegit

I després