I després

Presentació de dos llibres a la Casa Irla: ‘On és Saorsa’ de Joana Mallol Mestre i ‘Lawfare. L’estratègia de repressió contra l’independentisme català’ de Damià del Clot

Aquest divendres dia 4 de febrer a les 7 de la tarda a la Casa Irla es farà la presentació del llibre ‘On és Saorsa’ de Joana Mallol Mestre. L'acompanyarà a l'acte Àngela Ribas professora a l'Institut Sant Elm.

Compartiu aquesta història

Aquest divendres dia 4 de febrer a les 7 de la tarda a la Casa Irla es farà la presentació del llibre ‘On és Saorsa’ de Joana Mallol Mestre. L’acompanyarà a l’acte Àngela Ribas professora a l’Institut Sant Elm.

Des de l’organització destaquen que ‘On és Saorsa’, de Joana Mallol Mestre, és guanyador del Premi Miquel Bauçà 2021, organitzat per l’Ajuntament de Felanitx i l’editorial Adia Edicions des de Mallorca.

El llibre, sorgit d’una estada a Escòcia, és fruit de l’experiència de l’autora i del seu testimoni a través de la poesia.

En presenta la seva lectura, Àngela Ribas i Lacasa, poeta i autora dels llibres El Temps Innoble (Premi Betúlia de Poesia 2002 de Badalona), El Somriure de l’aigua (Sant Feliu de Guíxols, 2012) i El Bram dels dies (Premi Benet Ribas de Poesia 2017, dins els LIII Premis Recull de Blanes). Amb ella parlem de poesia, d’escriptura i de lectura.

El paisatge aquós i el llenguatge poètic ens porten a un diàleg entre els versos d’On és Saorsa i El Somriure de l’aigua, per fer viure la poesia en una lectura a dues veus. Parlem a través dels elements, no només l’aigua, també l’aire, el foc i la terra, per submergir-nos en un món desconegut, però que s’ha fet poema i realitat.

El segon llibre que es presenta és aquest dissabte dia 5 de febrer a les 7 de la tarda i porta per títol ‘Lawfare. L’estrategia dela repressió contra l’independentisme català’ de Damià del Clot.

Ens expliquen que ‘en aquest llibre, Damià del Clot fa una fotografia panoràmica precisa dels mecanismes de repressió que ha anat construint i perfeccionant l’Estat durant el darrer segle, però que beuen d’una llarga tradició a bastament provada en múltiples episodis de colonització i assimilació’.

‘Damià del Clot denuncia magistralment trames, conxorxes, confabulacions, intrigues, complots i conjuracions que configuren el lawfare a l’Estat espanyol. I ho fa amb rigor, honestedat i humilitat’.

Presentació a càrrec de Carles Mundó Advocat. Conseller de Justícia, 2016-2017. Pròleg de Jordi Matas, Catedràtic de Ciència Política. Universitat de Barcelona. Epíleg de Meritxell Serret.

Més informació a irla.cat/casairla

El més llegit

I després