I després

ERC explica que ‘defensa l’esport a la ciutat amb perspectiva de gènere, el model d’escola catalana i el suport psicològic als joves al ple de gener’.

ERC ha enviat un escrit en el qual explica que ‘defensa l'esport a la ciutat amb perspectiva de gènere, el model d'escola catalana i el suport psicològic als joves al ple de gener’. Podeu llegir el text íntegre a continuació.

Compartiu aquesta història

ERC ha enviat un escrit en el qual explica que ‘defensa l’esport a la ciutat amb perspectiva de gènere, el model d’escola catalana i el suport psicològic als joves al ple de gener’. Podeu llegir el text íntegre a continuació.

Per un esport de base a la ciutat amb perspectiva de gènere.

Al Ple d’octubre de 2020 el Grup Municipal d’ERC Guíxols presentàvem una moció perquè l’ajuntament de la mà dels clubs esportius de la nostra ciutat treballessin per assolir la igualtat en l’esport de base local, fent possible trencar estereotips que identifiquen ‘esports de nens i de nenes’. La iniciativa fou aprovada per unanimitat i recollia diverses mesures que ens han de permetre trencar amb aquestes dinàmiques.

Aquest passat Ple de gener hem vist com aquesta iniciativa començava a caminar amb l’aprovació d’unes bases per a les subvencions de les entitats esportives que recullen aquesta perspectiva de gènere. És un primer pas, però no ha de ser l’únic. Des d’Esquerra seguirem treballant-hi perquè en un futur els clubs tinguin encara més suport per fer possible

que el gènere no sigui un condicionant a l’hora d’escollir un esport d’un nen o nena de la nostra ciutat.

En defensa de l’escola catalana

El Ple va aprovar una moció presentada per diversos grups, entre ells ERC Guíxols per donar suport al model d’escola catalana davant dels atacs dels tribunals espanyols que imposen un model allunyat del consens que sempre hi ha hagut a Catalunya entorn de la immersió

lingüística. Aquest model que ha estat reconegut per Europa com un model d’èxit i que també la societat catalana ha assumit com a propi, no pot ser atacat basant-ho en un debat inexistent entre la nostra ciutadania i només promogut pels interessos més polítics d’alguns. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Per un pla comunitari de salut mental per a persones joves

I per últim, ERC Guíxols vam donar suport a la moció presentada pel grup Guíxols des del Carrer per tal d’impulsar un pla comunitari local de salut mental per a persones adolescents i joves. Si bé és cert que a la nostra ciutat ja hi ha en funcionament alguns serveis d’informació i suport a

la salut de manera comunitària adreçada a la població en general, per al nostre grup, és important que hi hagi una complementació i ampliació d’aquest suport i atenció integral que sigui de manera específica i directa i per al col·lectiu adolescent i jove de la nostra ciutat.

El més llegit

I després