I després

PREGÓ REI CARNESTOLTES/COLLA LES ESPONGES

Compartiu aquesta història

Sóc el Rei Peptunus, el Rei de Cala Jonca. El meu regne és petit…una petita cantonada de roques que, amuntegades, s’encaren a la tramuntana i regalimen garbí als capvespres.

Els meus súbdits oloren a mar intens i els distingiràs pels seus inconfussibles petons salats.

Avui m’han pescat de les profunditats del mar i m’han ofert allunyar-me del meu tros marí per a regnar al vostre carnaval, una versió policromada, desenfundada i feliç…de la vida ganxona.

I així serà….enganxat al meu trident regnaré la vostra alegra per uns dies… i no parlaré de qui no es mereix que parli d’ells.

Perquè jo parlaré i agrairé la feina als carrossàires que trastoquen els somnis del meu regnat amb les seves serres. A les modistes que potser casi no podeu pagar. Als que volen aparcar els pessics de dolor que dona la vida…per vestir-se d’allò que potser només són una mica. També dels que emplenen el carrer i bufen a la fred per compartir la festa i amb nosaltres …els que esperen a les residències la nostre alegra.

Perquè jo sí, us conec, ganxones i ganxons. Doncs sou la gent que us estreneu ens els vostres petons d’ amor entre els meus rocalls.. sou la gent que perd la mirada en el meu horitzó…..

Avui em voleu despistar…com a meduses, bufons de la màgica Venècia, éssers tribals, guerrers del mar del nord, dolces abelles, Kate Perry, personatges de contes infantils, o us desvestiu en honor d’un emperador de l’antic japó… Però sou gent que vestiu la vostra aparença però no la vostra essència.

I és per vosaltres doncs, només per vosaltres…la meva veu.

Perquè no us enganyeu..jo també vesteixo teles de mentida i colors…jo tampoc sé explicar a qui no la vol entendre aquesta festa desmesurada…jo també duc la purpurina enganxada a l’ànima.

Jo també m’estimo a la meva colla de forma diferent, però em fa feliç trobar-me amb tu….que portes la millor disfressa del carnaval, i a tu i la teva colla…que porteu un ball on heu emprat ritmes inballables…

També soc dels que vol que la nit de divendres esdevingui eterna.

Perquè jo també soc un senzill noi disfressat de Rei….soc en Jose, el fill d’en José i la Conchita, però….l’atzar ha fet que avui i per una setmana tingui el gran honor d’ésser el REI PEPTUNUS….el Rei de Cala Jonca….però per sobre de tot…. El vostre rei Carnestoltes.

El nostre agraïment a un parell de torrats, Festuks, i Xungus i també a la Lina i en Xavi de la comissió de Festes de Sant Feliu de Guíxols.

Balleu, canteu passeu-vos-ho molt bé, aquesta es la nostra festa.

FELIÇ CARNAVAL 2018

El més llegit

I després