I després

Avui dijous, Ple Municipal per adjudicar el contracte de neteja, reciclatge i recollida de residus de Sant Feliu de Guíxols

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols porta a aprovació plenària, aquest dijous 2 de setembre de 2021 a les 7 de la tarda, l’adjudicació del contracte de neteja, reciclatge i recollida de residus a l’empresa Cespa. L’adjudicació plenària estipula un contracte de serveis per 10 anys i import de 4.213.495,04€ (sense Iva) 4.634.844,54€ (amb Iva) per any.

El plec de clàsules apostava per millores substancials en la neteja i el reciclatge, amb l’element clau de la co-responsabilitat ciutadana. També s’estipulava que la totalitat de la ciutat disposaria de les cinc fraccions en tots els punts on hi hagués contenidors. 

Per redactar el plec de clàusules, es va partir d’un exhaustiu estudi del municipi, les seves necessitats i la voluntat de trobar millores a les mancances detectades. La redacció d’aquest plec tècnic vetllava per buscar un servei de qualitat, millora substancial de la neteja de la ciutat, i l’increment de l’índex de recollida de residus. I es posava també en valor la idea de co-responsabilitat entre ciutadania, administració i empresa, amb un seguiment i control rigorós de l’execució del servei.

S’opta per mantenir el sistema de recollida en contenidors, ja que des de l’Ajuntament es considera que és la modalitat més òptima en municipis com Sant Feliu de Guíxols: ciutats turístiques amb altes fluctuacions de visitants en diferents moments de l’any. 

També, entre les millores, i com a novetat respecte la contractació antiga, es dotarà de les cinc fraccions en tots els punts on hi ha contenidors, al 100% de la ciutat, evitant la dispersió de fraccions en diferents zones. També s’incrementen i modernitzen contenidors.

En zones centrals o de valor turístic-patrimonial es posaran unes bateries noves de contenidors (també de cinc fraccions) que tindran la peculiaritat d’estar operatives unes hores al dia, essent rellevades en moments amb més afluència. Es portaran amb un vehicle elèctric. Fora del nucli històric i l’Eixample, hi haurà contenidors amb més prestacions, així com caixes tancades per a la recollida de poda a les urbanitzacions.

► Els residus voluminosos es gestionaran a través d’un telèfon gratuït, on es concertarà dia i hora per a la retirada, també gratuïta.
► S’incrementen els punts de recollida comercial, adaptant-los a noves necessitats dels comerços, amb una millor tecnologia que permetrà un major control
► Es mantindrà la deixalleria fixa, eliminant la deixalleria mòbil, i instal.lant també sis minideixalleries fixes.

Pel que fa a neteja urbana, es preveu una neteja més intensa i adaptada a cada tipus de carrer, estudiant bé les necessitats de cada zona. Hi haurà més operaris treballant, més mitjans i més maquinària. I s’augmentarà la freqüència de neteja per a la millora de la ciutat.  El contracte de recollida i neteja serà seguit i controlat de forma exhaustiva, per mantenir la ciutat neta en tot moment.

Entre les novetats, hi ha una furgoneta d’aigua a pressió per netejar elements com grafitis o altres que s’hagin de netejar intensament. La platja es netejarà de forma més freqüent, especialment en temporada alta. A l’hivern, temporada baixa, les platges també es netejaran, cosa que ara no es feia. Es compren 76 noves papereres per a les platges i nova maquinària i hi haurà també més peons manuals.

El podeu seguir en directe per Ràdio Sant Feliu al 107.0 de la FM i també online fent clic aquí.

El més llegit

I després