I després

Platja d´Aro tanca el pagament de 3,3 milions per una finca de Puig Pinell

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha tancat l’acord amb els propietaris d’una de les finques de Puig Pinell, per la qual ha de pagar 3.364.214 euros, tal com va sentenciar el Jurat d’Expropiació. L’alcaldessa, Dolors Padilla, va portar la negociació amb els propietaris d’aquesta finca de manera que l’Ajuntament abonarà aquest any dos milions d’euros i la resta es pagarà en els propers dos anys. Del total del cost de l’expropiació estipulat pel tribunal, 2,6 milions d’euros corresponen al valor de la finca i els 700.o00 restants, a interessos. En aquest darrer punt, l’Ajuntament ha acordat que els interessos passin del 6% al 4,5%. Aquesta és la segona sentència d’expropiació que aquest equip de govern paga en menys d’un any. La primera va ser el novembre del 2009, quan va expropiar-ne una per 679.000 euros, un preu determinat també pel Jurat d’Expropiació.
El portaveu de l’equip de govern, el socialista Martí Duran, ha afegit que l’Ajuntament també està negociant una nova expropiació per una zona verda ubicada davant del Casino de Castell d’Aro. El cost d’aquesta expropiaicó, la forma de pagament de la qual s’està negociant, puja a uns 500.000 euros, segons el regidor socialista.
Martí Duran també s’ha mostrat crític amb la manera com l’anterior equip de govern, encapçalat per Joan Giraut, va encarar l’assumpte de Puig Pinell. Duran entén que “si en l’època bona del sector immobiliari s’hagués intentat compensar els propietaris de finques de Puig Pinell amb drets urbanístics, ara ens podríem haver estalviat alguns diners”. El regidor creu, a més, que l’anterior govern no va deixar cap més remei als propietaris que recórrer a la justícia perquè l’Ajuntament els expropiés les finques, qualificades com a zona verda.
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro pagarà aquestes expropiacions però encara en poden arribar de més quantioses, ja que els propietaris de dues de les finques de Puig Pinell reclamen fins a 12 milions d’euros cadascun. Si finalment el tribunal els dóna la raó, els comptes municipals no podrien suportar aquesta despesa, de manera que l’Ajuntament planteja crear parcel·les urbanitzables en punts concrets del turó, en la zona baixa, com a compensació, de manera que es redueixin els costos d’expropiació.
El regidor d’Urbanisme, Antoni Cano, ha precisat que de moment és la via principal amb què treballa l’Ajuntament. Com ja va informar Diari de Girona el passat mes d’agost, aquesta mesura es prendria amb la revisió del Pla general urbanístic que s’està fent al municipi. La idea és crear noves parcel·les per permutar amb els propietaris de Pinell al costat de l’antiga discoteca Pacha i sempre seguint arran de la carretera de Sant Feliu de Guíxols, i a l’altre ?costat de muntanya, de cara al nucli de s’Agaró, i també arran de superfície. (DdG)

El més llegit

I després