I després

Platja d´Aro projecta establir un aparcament públic d´autocaravanes

Compartiu aquesta història

Tres punts de Platja d’Aro concentren l’aparcament d’autocaravanes: a la zona del parc del l’Estany, darrere l’estació d’autobusos; la pineda dels Enamorats; i al costat de la Masia Bas. A Castell d’Aro, al costat del parc de Can Nitus. Aquests són els punts identificats pel regidor de Mobilitat, Josep Maria Bas, i que creen problemes d’aparcament per fer-ho en llocs no adequats i, a vegades, de qualsevol manera. Aquesta és la principal queixa que han rebut a l’Ajuntament, que s’ha posat a treballar per solucionar aquest problema que es repeteix a moltes localitats de la costa. Alhora, una associació europea d’autocaravanistes va entrar una petició al consistori perquè n’adeqüés un aparcament.
Bas ha explicat que l’àrea de Mobilitat treballa en la possibilitat de fer un aparcament d’autocaravanes d’entre 30 i 40 places darrere del parc d’atraccions PP’S. D’acord amb les experiències d’altres municipis tenen comptabilitzats fins a 24 aparcaments per a aquests vehicles a les comarques gironines, l’àrea pot ser tant gratuïta com de pagament i en què s’ofereixen serveis com l’aigua potable i buidatge d’aigües grises i negres aquests serien els bàsics. Bas també ha comentat que en general els autocaravanistes opten per estacionar en aparcaments abans que en càmpings que tenen espais habilitats ja que els cobren el mateix import que si fos un bungalou o una rulot, malgrat que no necessita tants serveis.
A més, a principis de l’any que ve tenen intenció de demanar una línia de subvencions de la Generalitat en aquest sentit. El regidor també ha apuntat que el turisme d’autocaravanes acostuma a ser d’edat avançada, un poder adquisitiu alt i amb estades curtes.
El bloc dels socialistes de Platja d’Aro informa de la regulació que es vol fer i, si bé té comentaris a favor, algun també ho veu com a competència deslleial als càmpings.

(Diari de Girona).

El més llegit

I després